ΚΕΗΚ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΤΡΕΨΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ!

 


Ποιο παιδί δεν λατρεύει τα κέικ; Είναι το ιδανικό γλυκό για γενέθλια, γιορτή, δείπνο ακόμα και για πρωινό με ένα ποτήρι γάλα βέβαια!

Δείτε τις παρακάτω 5 συνταγές για κέικ που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά σας.

Γεμιστό κέικ βανίλια με μαρμελάδα κεράσι


Υλικά

1 βανίλια σκόνη
4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα κεράσι
φιστίκια ψιλοκομμένα
220 γραμμάρια ζάχαρη
220 γραμμάρια μαργαρίνη
4 αυγά
220 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
400 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
250 γραμμάρια άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Χτυπάμε την ζάχαρη και την μαργαρίνη στο μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα και σταδιακά προσθέτουμε τα αυγά εναλλάξ με το αλεύρι.
Τέλος προσθέτουμε την βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Τοποθετούμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη σε σφικτή σαντιγί και  τη κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει το κέικ μας.

Όταν το κέικ κρυώσει το κόβουμε οριζόντια στη μέση και αλείφουμε μια στρώση με σαντιγί, μετά με μαρμελάδα κεράσι και το συναρμολογούμε.

Κέικ σοκολάτα μπανάνα

Υλικά

3 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
1½ κουταλιά του γλυκού σόδα μαγειρικής
4 ώριμες μπανάνες
1 βανίλια
1¼ φλιτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα αλεσμένη
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα
1¼ φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
3/4 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
2½ φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για  το γλάσο σοκολάτας

Τρεις κούπες ζάχαρη άχνη
1/3 της κούπας φρέσκο βούτυρο
Τρεις κουταλιές της σούπας γάλα
80 γραμμάρια λιωμένη κουβερτούρα
Μία βανίλια

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μούλτι. Χτυπάμε με μίξερ χειρός ή με σύρμα το σπορέλαιο και τη ζάχαρη για 4 λεπτά, να λιώσει η ζάχαρη. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Διαλύουμε τη σόδα στο γάλα. Προσθέτουμε στο μίξερ σταδιακά τα αυγά, το γιαούρτι, τη βανίλια και το αλάτι.

Ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα και τις πολτοποιημένες μπανάνες. Μόλις ενωθεί το μείγμα προσθέτουμε την καρυδόψιχα και τις σταγόνες σοκολάτας. Με μία σπάτουλα ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά μια μεγάλη φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση. Την αλευρώνουμε επίσης πολύ καλά και την τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις (πάνω και κάτω), στην τελευταία σχάρα, για περίπου 60 λεπτά.
Ελέγχουμε με τη λάμα του μαχαιριού το κέντρο του κέικ. Αν βγαίνει στεγνό και καθαρό είναι ψημένο. Το αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί στη φόρμα και το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει και περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας.

Για  το γλάσο σοκολάτας

Χτυπάμε καλά στο μίξερ το βούτυρο και ρίχνουμε σιγά σιγά τη μισή ζάχαρη. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και το γάλα και δουλεύουμε μέχρι να γίνει αφράτο και μαλακό το μείγμα.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μείγμα, αναδεύοντας κυκλικά με μια σπάτουλα, να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια κι ανακατεύουμε μερικές γύρες.

Κέικ πορτοκάλι με επικάλυψη σοκολάτας

Υλικά

1 και 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
4 πορτοκάλια καθαρισμένα από τη φλούδα και κομμένα σε κύβους
1 και 1/2 ποτήρι νερό

Για την επικάλυψη σοκολάτας

240 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα, ψιλοκομμένο (περίπου 1 2/3 φλιτζάνια)
240 γραμμάρια ανάλατη φυτική μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
1/8 κουταλάκι αλάτι
1/4 φλιτζανιού άγλυκο κακάο
3 κουταλιές της σούπας γάλα σόγιας
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια

Εκτέλεση

Στο μπλέντερ ή μούλτι ρίχνετε τα πορτοκάλια μαζί με το νερό και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί το πορτοκάλι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στο κάδο του μίξερ και χτυπώντας με το μίξερ, προσθέτουμε το λάδι και τη ζάχαρη.

Αφού χτυπηθεί καλά η ζάχαρη ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
Τοποθετούμε σε στρόγγυλη φόρμα για κέικ μεγέθους 18 εκ.  και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά με 1 ώρα (δοκιμάστε με την οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε το κέικ).

Για την επικάλυψη σοκολάτας

Σε  μπεν μαρί, λιώνετε τη σοκολάτα σε ένα μέτριο μπολ. Αφήστε τα να κρυώσει.
Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε τη φυτική μαργαρίνη σε μέτρια – υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει, περίπου 2 λεπτά.
Γυρίστε το μίξερ σε χαμηλή, προσθέστε τη ζάχαρη και το αλάτι, και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.
Αυξήστε την ταχύτητα στο μεσαίο προς υψηλό και χτυπήστε μέχρι να αφρατέψει, περίπου 3 λεπτά, σταματώντας για να σπρώξτε το μείγμα από τα τοιχώματα μέσα στο μπολ.
Με το μίξερ σε χαμηλή σκάλα, προσθέστε σταδιακά την κρύα λιωμένη σοκολάτα και χτυπήστε μέχρι ενσωματωθούν.
Σταματήστε το μίξερ και προσθέτουμε το γάλα σόγιας, το κακάο και βανίλια.
Χτυπήστε σε χαμηλή μέχρι να ενσωματωθούν, τότε κτύπησε σε μέτρια προς υψηλή έως περίπου 1 λεπτό, σταματώντας για να σπρώξτε το μείγμα από τα τοιχώματα μέσα στο μπολ.
Χρησιμοποιώντας σπάτουλα ανακατέψτε απαλά.
Με μια σπάτουλα ειδική για frosting απλώνετε με απαλές κινήσεις την επικάλυψη σοκολάτας.

Κέικ Βικτώρια

Υλικά

Για το κέικ

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
2 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα
1/4 κουταλιά γλυκού βανίλια

Για τη γέμιση

1 κούπα μαρμελάδα φράουλα ή βατόμουρο
1 κούπα κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά για σαντιγί
1 κούπα φρέσκες φράουλες και σμέουρα

Γαρνίρισμα

ζάχαρη άχνη
φράουλες σε φέτες ή σμέουρα

Εκτέλεση

Για το κέικ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Αλευρώνετε και βουτυρώνετε δύο στρογγυλές φόρμες   για κέικ 28 εκ. Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε για ένα λεπτό τη ζάχαρη μαζί με το ξύσμα λεμονιού. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ και  προσθέτουμε το  μαλακό βούτυρο. Χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα για περίπου 3 λεπτά.

Σε άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά, το γάλα και τη βανίλια. Προσθέστε το μείγμα αυγών στο κάδο του μίξερ  και χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να το απορροφήσει τελείως το μείγμα.
Χύστε το μείγμα στις δύο φόρμες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο πάνω για 25 με 30 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει για 15 λεπτά.

Για τη γέμιση

Στο κάδο του μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος  σε σφικτή σαντιγί. Απλώστε στη μια φέτα κέικ τη μαρμελάδα, αφήνοντας περιθώριο στα τοιχώματα 2 εκ. Απλώνετε τη σαντιγί και φρούτα όπως  φράουλες και σμέουρα και καλύπτουμε με τον δεύτερο δίσκο κέικ.

Γαρνίρισμα

Κοσκινίστε ζάχαρη άχνη πέρα από την κορυφή του κέικ.
Βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε

Κέικ ολικής άλεσης με καρότο

Υλικά

Για το κέικ

2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
4 μπισκότα ολικής άλεσης
Μισή χούφτα καρύδια
1 φλιτζάνι γάλα 1,5% λιπαρών
250 γραμμάρια καρότα τριμμένα
5 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι

Για την επικάλυψη

1/4 κούπας μέλι
2 κουταλιές σούπας νερό
1 πρέζα αλάτι
1/2 κουταλιά σούπας βούτυρο
Ζάχαρη άχνη 1 κούπα
2 κουταλιές σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Για το κέικ

Ξεφλουδίζετε τα καρότα και τα τρίβετε στη χοντρή επιφάνεια του τρίφτη.
Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι, τα τριμμένα μπισκότα, τα τριμμένα καρύδια μαζί με το τριμμένο καρότο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το λάδι.
Προσθέτουμε στο τέλος το μέλι και έπειτα το γάλα και χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ.
 
Ψήνουμε  για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο αφού έχουμε βουτυρώσει το ταψί μας.

Για την επικάλυψη

Τοποθετήστε το μέλι, το νερό και το αλάτι σε μια κατσαρόλα και ζεστό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλύσει. Χτυπάμε το βούτυρο. Αφαιρέστε από τη θερμότητα και χτυπήστε ελαφρά με την άχνη ζάχαρη. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και ραντίζετε όλο το κέικ.

Πηγή: sidagi.gr


Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas