Μακαρονόπιτα με σπαγγέτι στο τηγάνι:
Το απόλυτο comfort food, γεμάτο τρυφερές αναμνήσεις
Μια συνταγή που μας ξυπνάει πολλές
αναμνήσεις! Είναι πανεύκολη, τραγανή και έξτρα μαμαδίστικη!
Η εύκολη μακαρονόπιτα στο τηγάνι
μοιάζει αρκετά στην ιταλική συνταγή για φριτάτα με σπαγγέτι, αλλά μόνο στην
τεχνική, δεν τηγανίζεται αλλά σιγοψήνεται και έτσι μοιάζει σαν πίτα. Μπορoύμε
να προσθέσουμε αλλαντικά ή λαχανικά εποχής και ό,τι άλλο μας αρέσει.
Πώς θα τη φτιάξετε και τι θα
χρειαστείτε;
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Ποσότητα: 4-6 άτομα
Υλικά:
250g σπαγγέτι
6 αυγά
150g τριμμένη γραβιέρα
300g φέτα σκληρή
200ml γάλα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση:
Βήμα 1ο: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 3
λίτρα νερό, προσθέτουμε 15g αλάτι και τα σπαγγέτι, τα οποία βράζουμε για 8
λεπτά.
Βήμα 2ο: Τα στραγγίζουμε και τους
προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Βήμα 3ο: Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά
με το γάλα, προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Βήμα 4ο: Αλείφουμε με το βούτυρο ένα
ευρύχωρο αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι, περίπου 28-30 εκ.
Βήμα 5ο: Απλώνουμε τη μισή ποσότητα
από τα σπαγγέτι, τη γραβιέρα και τη φέτα θρυμματισμένη.
Βήμα 6ο: Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα
σπαγγέτι, τη γραβιέρα, τη φέτα και περιχύνουμε με το μείγμα αυγών
Βήμα 7ο: Ψήνουμε τη μακαρονόπιτα,
σκεπασμένη, σε χαμηλή φωτιά για 10-12’ ή στον φούρνο χωρίς καπάκι για 20-25’
στους 175ο C.
Πηγή:mothersblog.gr
Δημοσίευση σχολίου