Συνταγή για τραγανά κανελάτα μπισκότα που «μυρίζουν» Χριστούγεννα!

Μια υπέροχη συνταγή για τραγανά μπισκοτάκια που μοσχοβολούν «Χριστούγεννα». Μπορείτε να τα πλάσετε ως αστεράκια και να τα δωρίσετε σε φίλους ή να τα «κατασπαράξετε» μόνοι σας με την ησυχία σας. Κατάλληλα για μικρά και...«μεγάλα» παιδιά. 

Υλικά

250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

200γρ. Καστανή Ζάχαρη

2 αβγά

500γρ. Αλεύρη που φουσκώνει μόνο του

1 κουτ. σούπας (γεμάτη) κανέλα

λίγο τζίντζερ σε σκόνη

½ κουτ. γλυκού αλάτι

 

Διαδικασία

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τη Φαρίνα με την κανέλα, το τζίντζερ και το αλάτι. Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε για λίγο με μια μαρίζ ή με σύρμα ζαχαροπλαστικής το βούτυρο με την Καστανή Ζάχαρη.

Κάνετε στο μίγμα του αλευριού μια λακκούβα στη μέση και ρίχνετε εκεί τα αβγά και το μίγμα του βουτύρου. Ανακατεύετε με τα δάχτυλα με γρήγορες κινήσεις και μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε μια ομοιογενή, εύπλαστη ζύμη. Μην το παρακάνετε με το ζύμωμα γιατί θα σκληρύνει η ζύμη σας. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο και την αφήνετε για μισή ώρα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 2 ταψιά ρηχά. 

Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζετε σε 5 μέρη τα οποία πλάθετε σε 5 μπάλες. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγετε την κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών. Με κουπ πατ σε σχήμα αστεριού κόβετε κομμάτια ζύμης και μαζί με το κουπ πατ μεταφέρετε τα κομμάτια στο ταψί και τότε τα αποκολλάτε από το κουπ πατ. Έτσι δεν χαλά το σχήμα τους. Συνεχίζετε τη διαδικασία κοψίματος των μπισκότων αραδιάζοντας το ένα δίπλα στο άλλο, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν ελαφρώς στο ψήσιμο. 

Βάζετε τα ταψιά στο φούρνο και ψήνετε τα μπισκότα για 20 λεπτά, όχι παραπάνω γιατί θα σκληρύνουν. Τα ξεφουρνίζετε και περιμένετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί. Μην επιχειρήσετε να τα βγάλετε νωρίτερα γιατί θα διαλυθούν.

Tips

Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε την επιφάνειά τους με καστανή ζάχαρη πριν τα ψήσετε. Επίσης μπορείτε να τα διακοσμήσετε με γλάσο λευκής σοκολάτας, λιώνοντας Λευκή Σοκολάτα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μετά γλασάρετε τα μπισκότα.

 

Μπορείτε εάν θέλετε πριν ψήσετε τα μπισκότα να κάνετε στο καθένα από μία τρύπα με ένα καλαμάκι, αφαιρώντας ένα στρογγυλό κομμάτι. Έτσι όταν ψηθούν και κρυώσουν καλά μπορείτε να τους περάσετε ένα μικρό κομμάτι κορδέλας και να μοιάζουν με χριστουγεννιάτικα στολίδια.

 

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

 Πηγή: news4health.gr

 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas