«Λατρεύω τους Έλληνες, όλοι ξέρουμε τα παιχνίδια της Τουρκίας» λέει η Ολλανδή δημοσιογράφος μετά τον σάλο


«Η Ελλάδα είναι η χώρα των παιδιών μου» δηλώνει τώρα η Μπέουχελ – «Δεν  ήταν ποτέ παράνομος» υποστηρίζει για τον Αφγανό φιλοξενούμενο της

Εγκατεστημένη τα τελευταία 40 χρόνια στην Ελλάδα, ζώντας μόνιμα στην Ύδρα και μητέρα δύο παιδιών από γάμο της με την Έλληνα, η Ολλανδή δημοσιογράφος, Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ  προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη χθεσινή -εθιμοτυπική- Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. του, Πρωθυπουργό της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, στα πλαίσια της θεσμικής επίσκεψης του τελευταίου στην Αθήνα. 

Στα 61 της χρόνια, η Ολλανδή δημοσιογράφος, που εργάζεται ως ανεξάρτητη ανταποκρίτρια ΜΜΕ της χώρας της, απευθύνθηκε στην Έλληνα πρωθυπουργό, για να υποβάλει ερώτημα, ως είθισται στις διμερείς συνεντεύξεις Τύπου, εγκαλώντας, ωστόσο, δημόσια τον κ.  Μητσοτάκη ότι κάνει «βάρβαρες επαναπροωθήσεις» μεταναστών, αλλά και πως ψεύδεται.

«  Κατανοώ πως στην Ολλανδία έχετε την κουλτούρα να θέσετε ευθέως ερωτήματα προς τους πολιτικούς .

Σέβομαι απόλυτα αυτή την κουλτούρα. Αυτό που δεν δεχόταν προσβολές, σε αυτή την αίθουσα, προς το πρόσωπο μου και προς τον ελληνικό λαό» της αντάλλαξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, με τις πρωτοφανείς περιστατικές να κάνει το γύρο του κόσμου, μέσα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα του πλανήτη.   

Δεν είναι η πρώτη φορά, ωστόσο, που η Ολλανδή δημοσιογράφος συγκεντρώνει τα ελληνικά φώτα της δημοσιότητας, καθώς πριν από λίγους μήνες, στις 13 Ιουνίου, συνελήφθη από τις ελληνικές Αρχές με την κατηγορία ότι «διευκόλυνε την παράνομη διαμονή αλλοδαπού στην Ελλάδα», όπως μετέδιδε. . σχετικά η «Guardian», αντιμετωπίζοντας ποινή φυλάκισης 12 μηνών και πρόστιμο 5.000 ετών, υπόθεση που εκκρεμεί δικαστικά, λόγω της πανδημίας.

Η Αιτία της σύλληψής της έδωσε το γεγονός ότι η Μπεύχελ φιλοξενούσε στο σπίτι της, στην Ύδρα, τον «Φ».  Η Ολλανδή δημοσιογράφος αφέθηκε τελικά ελεύθερη, αλλά η σύλληψή της, που ήρθε μετά από ανώνυμες καταγγελίες σχετικά με τη διαμονή του 23χρονου Αφγανού στο σπίτι της, απασχόλησε την κοινή γνώμη, φτάνοντας μέχρι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όπως περιέγραψε η ίδια, γνώρισε τον «Φ.», τον 23χρονο Αφγανό το 2018 σε δομή της Μαλακάσας, στο πλαίσιο ρεπορτάζ και αμέσως εντυπωσιάστηκε από την καλοσύνη και την ευγένειά του, ασκώντας παράλληλα έντονη κριτική στην ελληνική διοίκηση για «γραφειοκρατικά εμπόδια» στην προσπάθεια. . . του νεαρού Αφγανού να κάνει άσυλο στην Ελλάδα.

Εικόνες από το Μαξίμου

Έξι μήνες μετά την περιπέτειά της, η Ολλανδή δημοσιογράφος έδωσε από την αρχή μιας «πρόγευσης» των όσων ακολουθούσαν χθες, όταν έσπευσε να προαναγγείλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη συμμετοχή της στη συνέντευξη Τύπου των δύο Πρωθυπουργών.  Σε σχετική ανάρτηση της τόνισε πως «εδώ σε λίγο θα εμφανιστεί ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης και ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.  Και οι δύο υπεύθυνοι για επαναπροωθήσεις και τρόμο των προσφύγων».  Και πρόσθεσε: «Έχω το δικαίωμα να κάνω ΜΙΑ ερώτηση: ΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ;  ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΙΔΕΕΣ», καλώντας τους διαδικτυακούς της φίλους για…brainstorming.

Εκτός από το «γκάλοπ» για την επιλογή της κατάλληλης ερώτησης στη συνέντευξη Τύπου στο Μέγαρο Μαξίμου, η ίδια έδωσε συνέχεια στα κοινωνικά δίκτυα και μετά το «θερμό επεισόδιο» της με την Έλληνα Πρωθυπουργό, σχολιάζοντας πως «όποια κακά σχόλια και αν υπάρχουν, απαντά. . . , που με κατηγορούν για παραμύθια, παράλογα, σουρεαλιστικά, φανταστικά πράγματα, αυτή η φωτογραφία είναι ΤΕΧΝΗ», αναφέρεται σε ένα στιγμιότυπο με τη σκιά της να διακριθεί στο εσωτερικό της κυβερνητικής έδρας.

Στον ίδιο κύκλο σχολίων της -ως αργά χθες το βράδυ- «Αύριο (σ.σ. σήμερα) περισσότερα για αυτό.  Όταν βγήκα έξω, φάνηκα να ακολουθήσει και να παρατηρήσει έναν «κατάσκοπο» ανάφερε ακόμη η Μπέουχελ και ενώ η ερώτησή της είχε σημάνει ήδη κύμα αντιδράσεων στα ελληνικά μέσα στην κοινωνική δικτύωση.

Τσουνάμι σχολίων

Το πρόσωπο της, πίσω από την κόκκινη μάσκα και το κόκκινο καπέλο, «έβαλε φωτιά» στα ελληνικά μέσα στην κοινωνική δικτύωση, που κατακλύστηκαν από σχόλια (πάνω από 8.600 μόνο στο twitter), αναμοχλεύοντας και μνήμες.

Όπως αυτή της γείτονας της, ο Δημήτρης Τριανταφυλλίδης που σχολίασε με τη σειρά του στα κοινωνικά δίκτυα πως «Είδα το περιστατικό με την ολλανδική δημοσιογράφο, μόνιμο κάτοικο Ελλάδας εδώ και πολλά χρόνια και τον Μητσοτάκη.  Χρόνια γειτόνισσα μου, με δυο σκυλιά που τα βγάζουν βόλτα Πακιστανοί υπηρέτες της.  Πλακώθηκα μαζί της άπειρες φορές από το 2010 στην ηρωική πλατεία Αυδή.  Εσείς λέω: Θού, Κύριε, φυλακήν τώ στόματί μου καί θύραν περιοχής περί τά χείλη μου!  Και πάω να φτιάξω τσάι!»

Μια μέρα μετά τον σάλο, ο Ολλανδός δημοσιογράφος διέψευσε τη μαρτυρία του γείτονά της, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, για τις εμπειρίες της και τις ανταποκρίσεις της για το μεταναστευτικό στην Ειδομένη και τη Σάμο, αλλά απαντά αναφορικά με την Τουρκία.

«Η Ελλάδα είναι η χώρα των παιδιών μου.  Λατρεύω τους Έλληνες» δηλώνει η Ολλανδή δημοσιογράφος, προσθέτοντας πως «ήμουν από τους πρώτους δημοσιογράφους που έγραψαν για την Τουρκία.  Πήγα στην Τουρκία, έκανα τεράστια ρεπορτάζ».  «Εάν ήμουν ανταποκρίτρια στην Τουρκία, θα πολεμούσα την τουρκική εξουσία μ' αυτό που κάνω», υποστηρίζει η Μπεουχέλ.  «Αλλά αυτά τα ξέρω.  Όλοι ξέρουμε ποια παιχνίδια παίζει η Τουρκία, ότι η Τουρκία είναι μία δικτατορία», σημειώνει.  Ερωτηθείσα και για την υπόθεση του φιλοξενούμενου της, «δεν ήταν ποτέ παράνομος» απάντησε η Ολλανδή δημοσιογράφος.

Πηγή: protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas