3 απλοί τρόποι για να φτιάξεις τσιπς λαχανικών

 




Τα τσιπς λαχανικών είναι μια καλή εναλλακτική σε περιόδους δίαιτας, ειδικά αν λατρεύεις τα πατατάκια και τα αλμυρά σνακ. Το Godess.gr σου δείχνει πώς θα τα φτιάξεις στο σπίτι. Το μυστικό κρύβεται στην επιλογή των σωστών λαχανικών και καρυκευμάτων. Αλμυρά ή πικάντικα, όπως κι αν επιλέξεις να τα απολαύσεις αυτές οι συνταγές θα καλύψουν τις λιγούρες σου χωρίς να στερηθείς σε απόλαυση.

 

1. Τσιπς μελιτζάνας

Η μελιτζάνα είναι από τα πρώτα λαχανικά που σκέφτεσαι κάποιος όταν θέλει να φτιάξει σπιτικά τσιπς λαχανικών κι αυτό διότι το λαχανικό όταν ψήνεται δίνει ένα τραγανό αλλά και γλυκό αποτέλεσμα.

 

Υλικά

2 μελιτζάνες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες

Λίγο μαϊντανό

Ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Προαιρετικά: ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόνη σκόρδο

Εκτέλεση συνταγής

 

Αφού κόψεις τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες τις τοποθετείς μέσα σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα. Αλατοπιπερώνεις, ραντίζεις με λάδι και ψήνεις σε δυνατό φούρνο. Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις ψιλοκομμένο κρεμμύδι ή σκόνη σκόρδου για γεύση μετά από ένα 15λεπτο ψησίματος και συνεχίζεις να ψήνεις μέχρι οι μελιτζάνες αποκτήσουν καφετί χρώμα και γίνουν τραγανά τσιπς. Μπορείς να ρίξεις και λίγο μαιντανό προς το τέλος για έξτρα άρωμα και γεύση.

 

Τσιπς κολοκυθιού

Η διαδικασία είναι παρόμοια με την Παρασκευή τσιπς μελιτζάνας. Το μόνο που αλλάζει είναι το λαχανικό και τα καρυκεύματα – μπαχαρικά.

 

Υλικά

2 μεγάλα κοοκύθια κομμένα σε λεπτές ροδέλες

Ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Ρίγανη

Εκτέλεση συνταγής

 

Ψήνεις τις λεπτές ροδέλες σε δυνατό φούρνο, πάνω σε λαδόκολλα με αλατοπίπερο και ρίγανη μέχρι να γίνουν τραγανές και απολαμβάνεις. 

 

Τσιπς καρότου

Μια ωραία ιδέα για τσιπς λαχανικών είναι και τα τσιπς από καρότο. Ακόμη κι αν πρόκειται για λαχανικό που δεν το έχεις σε εκτίμηση, αυτή η μορφή του ίσως σε κερδίσει.

 

Υλικά

 

2 καρότα κομμένα σε λεπτά στικς

Ελαιόλαδο

Κορν φλάουρ

Αλατοπίπερο

Πάπρικα ή άλλο μπαχαρικό

Αφού ψιλοκόψουμε τα καρότα σε στικς τα περνάμε από κορν φλάουρ και τα στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ρίχνουμε πιπέρι, πάπρικα ή άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας μας, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις τα βγάλουμε ρίχνουμε αλάτι και απολαμβάνουμε.

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.
Πηγή: goddess

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas