Υλικά που θα χρειαστούμε:
1 συσκευασία ζύμη για πίτα
1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο
1/3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις
χρήσεις
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/4 κ. γλ. πιπέρι
1 3/4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
1/2 φλ. τσαγιού γάλα
2 1/2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο
κοτόπουλο σε τρίμματα
2 φλ. τσαγιού ανάμεικτα λαχανικά της
αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220
βαθμούς και τοποθετήστε το φύλλο πίτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
σε ένα ταψί.
Βήμα 2
Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά
λιώστε το βούτυρο, προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 2 λεπτά,
ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 3
Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και το
πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 4
Σταδιακά ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου και
το γάλα, μαγειρεύοντας και ανακατεύοντας μέχρι να αφρατέψουν και να πήξουν.
Βήμα 5
Ανακατέψτε στο μείγμα το κοτόπουλο
και τα ανάμεικτα λαχανικά και αποσύρετε από τη φωτιά.
Βήμα 6
Ρίξτε το μείγμα κοτόπουλου στο ταψί
και καλύψτε με ακόμη ένα φύλλο από τη ζύμη για πίτες.
Βήμα 7
Χαράξτε το φύλλο και ψήστε για 30 με
40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κρούστα.
Βήμα 8
Αφήστε να σταθεί 5 λεπτά πριν
σερβίρετε.
Πηγή: newsbeast.gr
Δημοσίευση σχολίου