Βιτριόλι: «Στην Αγγλία ο δράστης καταδικάστηκε σε δις ισόβια και εδώ θα βγει σε 5 χρόνια»

 


«Είναι φανερό ότι η κατηγορούμενη παίζει θέατρο από την πρώτη ημέρα μέχρι σήμερα», επανέλαβε ο συνήγορος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Για το πόρισμα – καταπέλτη εναντίον της 37χρονης Έφης η οποία επιτέθηκε με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, καταστρέφοντάς της τη ζωή, μίλησε ο συνήγορος της άτυχης γυναίκας.
«Η κατηγορουμένη επιτέθηκε στην Ιωάννα σαν τον καλύτερο και ικανότερο θηρευτή της φύσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης για την «ημέρα που άλλαξε για πάντα η ζωή της Ιωάννας», ζητώντας την ενοχή της 37χρονης για απόπειρα ανθρωποκτονίας και όχι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη όπως η ίδια είχε ζητήσει.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ανέλυσε μάλιστα τους λόγους για τους οποίους η κατηγορουμένη πρέπει να καταδικαστεί για το συγκεκριμένο αδίκημα, το οποίο επισύρει ανώτερη ποινή κάθειρξης τα 15 έτη, εκφράζοντας, παράλληλα, την πεποίθηση πως η 37χρονη ήταν αποφασισμένη να επιτεθεί στην Ιωάννα και δεν υπαναχώρησε από την ιδέα αυτή ούτε για μια στιγμή.

Από την πλευρά του, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο συνήγορος της Ιωάννας, κ. Νίκος Αλεξανδρής, ανέφερε πως «πρέπει να περιμένουμε και την απόφαση του δικαστηρίου», υπενθυμίζοντας πως αν η κατηγορούμενη καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, τότε η ποινή της αναμένεται να είναι κάθειρξη 13 έως 15 ετών, ωστόσο «σε 4-5 χρόνια θα είναι έξω».
«Η αντιδιαστολή είναι εντυπωσιακή και εντελώς άδικη για την Ιωάννα», σχολίασε για το γεγονός ότι όταν η 37χρονη βγει από τη φυλακή η Ιωάννα δεν θα ολοκληρώσει καν τη θεραπεία αποκατάστασης των σοβαρών τραυμάτων από το βιτριόλι.

 

«Να υπενθυμίσω ότι έχουμε μόνο μια ακόμη υπόθεση παγκοσμίως αντίστοιχου, σε έκταση και βαρβαρότητα, περιστατικού στην Αγγλία, στην οποία ο δράστης καταδικάστηκε σε δις ισόβια», πρόσθεσε ο κ. Αλεξανδρής.

Υποστήριξε μάλιστα πως επειδή δεν υπήρχαν τέτοιες υποθέσεις στη χώρα μας στο παρελθόν, «φανερώνεται μια ανομολογία στην Ελλάδα, σχετικά με τόσο βάρβαρες υποθέσεις».

Αναφερόμενος, δε, στη συμπεριφορά της κατηγορούμενης, κατά τη διάρκεια της δίκης, υπογράμμισε πως δείχνει μια εικόνα ενός ανθρώπου ευχαριστημένου από αυτό που βλέπει και τον πόνο που προκάλεσε, «ενός ανθρώπου που δεν έχει τολμήσει, ούτε την ώρα που ψέλλιζε τη συγγνώμη, να γυρίσει και να κοιτάξει στα μάτια το θύμα του».
«Απαξιεί και είναι προσβλητική η συμπεριφορά της και φαίνεται, όταν για παράδειγμα ζήτησε από τη φρουρά να τη συνοδεύσει, όταν δεν της άρεσε η πρόταση του κ. εισαγγελέα. Αυτά δεν τα δείχνει η τηλεόραση», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας για το αν φοβάται η Ιωάννα την αποφυλάκιση της Έφης, υπενθύμισε πως «το έχει δηλώσει ευθαρσώς ότι φοβάται και όσο νοσηλευόταν η Ιωάννα, είδαμε πως η κατηγορούμενη προσπάθησε να ολοκληρώσει το έργο της».

 ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Πηγή: sputniknews.gr

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas