Η νούμερο ένα αιτία πρόσληψης βάρους!

 



 

Η νούμερο ένα αιτία πρόσληψης βάρους

Η αύξηση του φαινομένου της παχυσαρκίας οφείλεται σε μία πολύ απλή μαθηματική πράξη.

Συγκριτικά με 60 ή 50 χρόνια πριν, καίμε λιγότερες θερμίδες μέσω κίνησης και καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες. Το αποτέλεσμα; Πάνω από το 42% των Αμερικάνων ήταν παχύσαρκοι το 2018, σύμφωνα με το Κέντρο Πρόληψης Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Αυτό το ποσοστό είναι 12% αυξημένος σε σχέση με πριν 18 χρόνια.

«Αυτή η ανισορροπία στις θερμίδες αποτελεί τη νούμερο 1 αιτία πρόσληψης βάρους» αναφέρει η εγγεγραμμένη διαιτολόγος διατροφολόγος Grace A. Derocha, RD , εθνική εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας. «Τα γονίδια παίζουν ρόλο, αλλά στο τέλος της ημέρας αν τρώτε περισσότερες θερμίδες από αυτές που καίτε, θα πάρετε βάρος».

Αυτή η πρόσληψη βάρους έχει γίνει πιο εύκολη διότι τρώμε περισσότερα επεξεργασμένα φαγητά από ποτέ και καθόμαστε πάρα πολύ. Από το πολύ «καθισιό», καίμε λιγότερες θερμίδες και έχουμε μεγαλύτερο κίνδυνο παχυσαρκίας, πολλαπλών άλλων ασθενειών και θνησιμότητας.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο JAMA, οι έφηβοι κάθονται περίπου 8,2 την ημέρα και οι ενήλικες 6,4 ώρες. Αυτές οι ομάδες πληθυσμού, δηλαδή, κάθονται 1 ώρα παράπανω από τις αντίστοιχες πριν 15 χρόνια.

 

Η πρόσληψη βάρους επέρχεται όταν καταναλώνει περισσότερες θερμίδες από όσες χρειάζεται το σώμα σου. Ως εκ τούτου, το σώμα σου αποθηκεύει αυτές τις έξτρα θερμίδες ως λίπος. Η Derocha εξηγεί: «Έχει ένα χ αριθμός κυττάρων λίπους στο σώμα σου. Ένα πλεόνασμα θερμιδών μποροεί να αυξήσει τον αριθμό κυττάρων λίπους και το μέγεθός τους. Επιπροσθέτως, η κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών εισάγει περισσότερα χημικά στο σύστημά μας, μπερδεύοντα το σώμα. Όσο περισσότερες τοξίνες τόσο πιο πιθανό να πάει κάτι στραβά».

 

Η απλή μαθηματική λύση

Υπάρχει τρόπος να αποφύγετε την πρόσληψη βάρους: Αποφύγετε τις επεξεργασμένες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, καταναλώστε λιγότερες θερμίδες συνολικά και προσπαθήστε να κάψετε περισσότερες θερμίδες όλη την ημέρα μέσω της κίνησης, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης. Εν ολίγοις, δημιουργήστε ένα έλλειμμα θερμίδων: Στο τέλος της ημέρας με λιγότερες θερμίδες από αυτές που καταναλώσατε θα έχετε απώλεια βάρους.

 

Για να το πετύχεις ξεκινά με την κατανόηση των απλών μαθηματικών της αύξησης βάρους.

 

Οι ερευνητές έχουν υπολογίσει ότι 1 κιλό σωματικού λίπους αποθηκεύει περίπου 3.500 θερμίδες ενέργειας. Έτσι, ας υποθέσουμε ότι κόβετε 500 θερμίδες από την πρόσληψή σας κάθε μέρα για μια εβδομάδα. Δηλαδή 500 x 7 = 3.500 θερμίδες. Θα χάσετε 1 κιλό λίπους σε επτά ημέρες.

 

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να χάσετε αυτό το κιλό που δεν απαιτεί να μειώσετε τόσες θερμίδες την ημέρα: μετακινηθείτε περισσότερο. Θεωρητικά, αν κάψατε 200 επιπλέον θερμίδες την ημέρα μέσω άσκησης και κόψeτε μόλις 300 θερμίδες από την καθημερινή σας διατροφή, θα καταλήξετε με έλλειμμα 3.500 θερμίδων στο τέλος της εβδομάδας . Επομένως, θα έχετε χάσει ένα κιλο λίπους.

 

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

 

 

Πηγή: eatthis

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas