Περιποίηση προσώπου μετά το καλοκαίρι…

 


Ο έντονος ήλιος, η αλμύρα της θάλασσας και οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την εμφάνιση του δέρματός μας.

Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο προκαλεί απολέπιση, πρόωρη γήρανση καθώς καταστρέφει τα κύτταρα του δέρματος, ενώ παράλληλα μπορεί να δημιουργηθούν κηλίδες, πανάδες αλλά και βαθιές ρυτίδες. Τα κύτταρα έχουν την τάση να μην ανανεώνονται με αποτέλεσμα να εμφανίζεται το φαινόμενο της κερατινοποίησης.

Έτσι, μετά το τέλος του καλοκαιριού το δέρμα μας χρήζει μιας ολοκληρωμένης καλλυντικής φροντίδας που θα το βοηθήσει να βρει τη χαμένη λάμψη και ισορροπία του. Η επιλογή ενός ορού βαθιάς ενυδάτωσης σε συνδυασμό με μία κρέμα ημέρας πλούσια σε βιταμίνες A και C θα ενυδατώσει σε βάθος την επιδερμίδα μας δίνοντας το απαραίτητο νερό και τα λιπίδια που χρειάζεται.

Σε περίπτωση που έχουν εμφανιστεί στο δέρμα μας αντιαισθητικά σημάδια από την ηλιακή ακτινοβολία όπως είναι οι σκούρες κηλίδες και οι πανάδες καλό θα ήταν να επιλέξουμε κρέμα και ορό λεύκανσης ώστε να αποχρωματιστούν τα σημάδια έως ένα βαθμό.

 

Όμως, το ιδανικό θα ήταν να ακολουθηθεί μία ειδική θεραπεία λεύκανσης από επαγγελματία αισθητικό έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό το πρόβλημα.

Κατά τους φθινοπωρινούς μήνες, ο βαθύς καθαρισμός προσώπου αποτελεί πανάκεια μετά την φθορά του δέρματος το καλοκαίρι, καθώς απομακρύνεται το σμήγμα και οι σκόνες ακόμα και από τις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται όχι μόνο η όψη της επιδερμίδας αλλά και η αναπνευστική και εκκριτική λειτουργία του δέρματος.

Με αυτόν τον τρόπο, το δέρμα μας είναι έτοιμο να δεχτεί τα δραστικά συστατικά των καλλυντικών προϊόντων, αφού μετά τον καθαρισμό το δέρμα απορροφάει σε μεγαλύτερο βαθμό τις ουσίες που του προσφέρουμε.

Τέλος, η χρήση ενός θρεπτικού λαδιού με αντιοξειδωτικές και αντιρυτιδικές ιδιότητες θα ήταν ωφέλιμο για το δέρμα μας, καθώς καταπολεμά τη ξηρότητα και βοηθά στην αντιμετώπιση των ρυτίδων. Κάποια από τα πιο εκλεκτά λάδια που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι το αμυγδαλέλαιο, το αβοκαντέλαιο και το jojoba oil πλούσια σε βιταμίνες με επουλωτικές και τονωτικές ιδιότητες.

Νατάσα Παπαγεωργάκη,
Αισθητικός – Κοσμητολόγος ΤΕΙ.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas