Πώς να φτιάξουμε μια καλύτερη πρωινή ρουτίνα;

 



Πρακτικοί τρόποι για να κάνουμε το πρωινό πιο ευχάριστο και αποτελεσματικό.

 

Επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, ας δούμε μερικά μικρά μυστικά για να κάνουμε την πρωινή μας ρουτίνα πιο ευχάριστη, αλλά και πιο αποτελεσματική…

 

 Η παροιμία δεν έχει άδικο: Η καλή μέρα όντως από το πρωί φαίνεται. Και ποιος δεν έχει ξυπνήσει με χάλια διάθεση, με νεύρα, με πιασμένο αυχένα, μόνο για να γίνουν όλα χειρότερα μέσα στο επόμενο δεκάλεπτο, επειδή έχει συμβεί κάτι από τα παρακάτω:

 

Έχει τελειώσει ο καφές

Δεν φτάνει ο χρόνος για σωστό πρωινό

Ανοίγουμε το κινητό και το πρώτο πράγμα που βλέπουμε (ακόμα δεν ξυπνήσαμε) είναι μια κακή είδηση.

 Και επειδή αυτά είναι μεν μέσα στο πρόγραμμα, αλλά δεν αξίζει να ξεκινάμε κάθε μέρα μας με κακή διάθεση, ας δούμε μερικούς πρακτικούς τρόπους για να κάνουμε την πρωινή μας ρουτίνα όσο πιο ευχάριστη και αποτελεσματική γίνεται.

 

 Βάζουμε ξυπνητήρι μισή ώρα νωρίτερα

Το πώς θα εκμεταλλευτούμε αυτή την επιπλέον μισή ώρα είναι στο χέρι μας, και… ανάλογα με τις απαιτήσεις του ξυπνήματος. Άλλες μέρες είναι ο τέλειος χρόνος για ένα αναζωογονητικό ντους. Κάποιες φορές μπορεί να φτιάξουμε πιο πλούσιο πρωινό, ενώ – γιατί όχι, κιόλας – κάποιες μέρες απλώς μπορούμε να χουζουρέψουμε λίγο παραπάνω. Επίσης, ο ήχος του ξυπνητηριού ιδανικά πρέπει να είναι κάτι χαρούμενο, που δεν θα μας κάνει να πεταχτούμε από το κρεβάτι έντρομοι.

 

 Το φως μάς ξυπνά καλύτερα

Το φυσικό φως είναι από τα πιο ευγενικά ξυπνήματα που μπορούμε να έχουμε. Το φως του ήλιου στην ουσία ρυθμίζει το βιολογικό μας ρολόι, κάνοντας το σώμα μας να καταλάβει ότι ήρθε η ώρα να δραστηριοποιηθούμε.

 

 Πρώτη δουλειά: Πλένουμε πρόσωπο

Εκτός από το πρακτικό κομμάτι, δηλαδή το κρύο νερό που μας ξυπνά και μας βάζει σε εγρήγορση, θα νιώθουμε σίγουρα πιο έτοιμοι να ξεκινήσουμε την ημέρα μας αφού απομακρύνουμε τον ιδρώτα, την σκόνη και τα νεκρά κύτταρα που μαζεύτηκαν στο πρόσωπό μας κατά την διάρκεια του ύπνου.

 

 Τρώμε ένα υγιεινό πρωινό

Το ιδανικό πρωινό πρέπει να έχει μια γερή δόση πρωτεΐνης (όπως αυγό ή κινόα) για να μην γεμίσει απλά το στομάχι μας με κενές, μακροπρόθεσμα άχρηστες θερμίδες. Χρειαζόμαστε ενέργεια που θα απελευθερώνεται αργά για να μας κρατάει στα πάνω μας μέχρι το μεσημέρι.

 

 Λίγη πρωινή γυμναστική χωράει στο πρόγραμμα;

Δεν χρειάζεται πλήρης προπόνηση. Άλλωστε, η γυμναστική που κάνουμε μέσα στην ημέρα λειτουργεί αθροιστικά. Κάντε μερικές διατάσεις και μερικές απλές ασκήσεις όπως καθίσματα για να δραστηριοποιήσετε «ευγενικά» τους μυς σας. Πολύ καλή ιδέα, αν έχετε την άνεση του χρόνου, είναι και να βγείτε για μια σύντομη βόλτα στη γειτονιά, ή λίγο τρέξιμο.

 

 Κάντε κάποια μικροδουλειά στο σπίτι

Ναι, σίγουρα δεν είναι αυτό που θα γεμίσει το πρωινό σας με κέφι. Η αίσθηση όμως ότι έχετε ήδη καταφέρει κάτι όσο πίνετε τον πρωινό σας καφέ και πριν πάτε καν στη δουλειά, ίσως να είναι αυτό που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε πιο δυναμικά την ημέρα σας. Συν ότι γυρνώντας στο σπίτι από την δουλειά, θα έχετε ένα λιγότερο πράγμα στο μυαλό σας. Και όταν λέμε μικροδουλειά, το εννοούμε: Στρώστε το κρεβάτι, πλύντε το πιάτο που φάγατε πρωινό ή μαζέψτε σκουπίδια για να τα πετάξετε φεύγοντας. Τίποτα που να χρειάζεται πάνω από τρία λεπτά, δηλαδή.

 

 Φτιάξτε μια λίστα με τις δουλειές της ημέρας

Αν είστε άνθρωποι που τους βοηθά το να γράφουν λίστα με όσα έχουν να κάνουν, το πρωί όσο πίνετε τον καφέ σας είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή για να το κάνετε χωρίς στρες, αλλά με μυαλό καθαρό και με τις οργανωτικές σας δεξιότητες να λειτουργούν στο 100%.

 

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Πηγή: iatronet.gr

 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas