Δοκιμάστε να ρίξετε μέσα ελάχιστη ζάχαρη και απογειώστε την γεύση!
Μια σάλτσα ντομάτας άλλωστε είναι από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνει ο «πρωτάρης της μαγειρικής» και αυτό επειδή εκτός από τα μακαρόνια που συνοδεύει έξοχα, είναι πάντα χρήσιμη καθώς διατηρείται για αρκετές μέρες στο ψυγείο. Είναι επίσης το τέλειο dressing και για τα κεφτεδάκια. Πόσες φορές όμως έχει τύχει να φτιάξετε σάλτσα ντομάτας και να αναρωτηθείτε «Μα γιατί μου βγήκε τόσο ξινή;». Το μυστικό βρίσκεται στη ζάχαρη! Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, είναι βασική προσθήκη στη σάλτσα ντομάτας.
Ο λόγος είναι απλός: η ζάχαρη κόβει την οξύτητα της ντομάτας και δημιουργεί μια συνολικά πιο ισορροπημένη γεύση. Μην ξεχνάτε ότι τα επίπεδα των οξέων στις ντομάτες ποικίλουν ανάλογα με το αν είναι φρέσκες ή αν είναι σε κονσέρβα, την ποιότητα ντομάτας καθώς και την εποχή του χρόνου. Το καλοκαίρι για παράδειγμα που είναι πολύ γλυκές οι ντομάτες λόγω εποχής του, μπορείτε να παραλείψετε τη ζάχαρη.
Πόση ζάχαρη να προσθέσετε στη σάλτσα ζυμαρικών
Καταρχάς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε λευκή είτε καστανή ζάχαρη. Επίσης προσθέστε και ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο. Όπως συμβαίνει με τη ζάχαρη, έτσι και με το βούτυρο σπάει η οξύτητα της σάλτσας και παίρνει μια ελαφρώς πιο πλούσια υφή, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Πόση ζάχαρη όμως πρέπει να προσθέσετε στη σάλτσα ζυμαρικών σας; Ξεκινήστε με 1/4 κουταλάκι του γλυκού και συνεχίστε δοκιμάζοντας μέχρις ότου η γεύση αρχίζει να γλυκαίνει και να είναι ευκολοφάγωτη.
Δημοσίευση σχολίου