ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΥΚΟΚΟ!

 



Η πιο εύκολη συνταγή για μαρμελάδα με φρέσκα βερίκοκα. Απολαύστε την για πρωινό με το ψωμί σας ή σε συνταγές για άλλα γλυκά.

 

Συστατικά

 

1.200 γρ. βερίκοκα, ώριμα

30 γρ. νερό

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 λοβό βανίλιας

Για το σερβίρισμα

 

φέτες ψωμί

βούτυρο

θυμάρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

Κόβουμε τα βερίκοκα στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα βερίκοκα, το νερό, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση το μείγμα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καπακώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το μείγμα για 5-10 λεπτά ώστε να μειωθούν τα υγρά της κατσαρόλας.

Αφού μαλακώσουν τα βερίκοκα αφαιρούμε το καπάκι και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Κόβουμε κατά μήκος τη βανίλια και αφαιρούμε τα σπόρια της με τη βοήθεια ενός μαχαιριού.

Ρίχνουμε τα σπόρια στην κατσαρόλα μαζί με τον λοβό και ανακατεύουμε με τη βοήθεια μίας ξύλινης κουτάλας.

Σιγοβράζουμε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα βερίκοκα και να μειωθούν τα υγρά της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να διαλυθούν τα βερίκοκα και να πάρουμε την υφή μαρμελάδας.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει η μαρμελάδα. Σερβίρουμε κρύα την μαρμελάδα πάνω σε φέτες ψωμιού με βούτυρο και πασπαλίζουμε με θυμάρι.

Tip

 

Διατηρούμε σε αποστειρωμένα βάζα για τουλάχιστον 1 μήνα εντός ψυγείου.

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas