Συστατικά
250 γρ. κουβερτούρα,
ψιλοκομμένη
130 γρ. φιστικοβούτυρο
10-12 κ.γ. μαρμελάδα
φράουλα
Ταρτάκια με
φιστικοβούτυρο και μαρμελάδα
Σοκολάτα Γλυκά Αμερική
Γρήγορα πιάτα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε τη σοκολάτα σε
ένα πυρίμαχο σκεύος που έχουμε τοποθετήσει πάνω σε μία κατσαρόλα με νερό που
βράζει και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ρευστή.
Αφήνουμε στην άκρη το
μπολ για να κρυώσει λίγο η σοκολάτα και να γίνει χλιαρή. Αυτό το κάνουμε γιατί
αν η σοκολάτα είναι πολύ ζεστή, το αποτέλεσμα θα είναι να σπάει η «τάρτα».
Τοποθετούμε σε
αντικολλητικό ταψί για muffins με 12 θέσεις, ή και λιγότερες, χάρτινες θήκες
μιας χρήσεως.
Βάζουμε σε κάθε θήκη
δύο κουταλάκια του γλυκού από την ποσότητα της λιωμένης σοκολάτας και
διπλώνουμε στη μέση τη χάρτινη θήκη. Όταν την ανοίξουμε ξανά θα έχει καλυφθεί
όλη εσωτερικά από ένα λεπτό στρώμα σοκολάτας. Έπειτα βάζουμε λίγη επιπλέον
σοκολάτα στη βάση της θήκης (όπως στις φωτογραφίες).
Βάζουμε το ταψί στην
κατάψυξη για 5 λεπτά.
Γεμίζουμε κάθε θήκη με
2 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού από το φιστικοβούτυρο και από πάνω βάζουμε ένα
κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα φράουλα ή μέλι. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη
σοκολάτα, «σφραγίζοντας» τα ταρτάκια.
Με τη βοήθεια μιας
σπάτουλας ισιώνουμε την πάνω πλευρά.
Βάζουμε τις φόρμες στην
κατάψυξη για 30-45 λεπτά.
Αφαιρούμε τις χάρτινες
θήκες και σερβίρουμε.
Μετά μπορούμε να τα
διατηρήσουμε στο ψυγείο για 1 εβδομάδα και στην κατάψυξη για 1 μήνα.
Tip
Mπορείτε να φάτε 2 και
3 από αυτά χωρίς να σας λιγώσουν. Συνδιάστε τη μαρμελάδα που σας αρέσει!!!
Πηγή: akispetretzikis.com
Δημοσίευση σχολίου