ΣΥΝΤΑΓΗ για σπιτικό άρωμα !

 



Υπάρχει άραγε έστω μια γυναίκα που να μην της αρέσουν τα αρώματα; Σίγουρα όχι! Το άρωμα είναι στενά συνδεδεμένο με τη μνήμη και αν το καλοσκεφτείτε θα συνειδητοποιήσετε πως οι πρώτες σας αναμνήσεις έχουν να κάνουν με κάποιο άρωμα. Για παράδειγμα μια λοσιόν χεριών της μητέρας σας ή η μυρωδιά της μπογιάς ή ακόμα και η μυρωδιά της κλινικής όταν έπρεπε να κάνετε κάποιο εμβόλιο. Η δύναμη του αρώματος λοιπόν είναι σπουδαία.

 

Αν μάλιστα είστε μαμά, σίγουρα θα θέλετε τα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιείτε να είναι μη τοξικά. Τούτου λεχθέντος, αναμφισβήτητα στην αγορά υπάρχουν άπειρα μπουκαλάκια που μυρίζουν υπέροχα, με χημικές ουσίες ωστόσο που δεν αναφέρονται στην ετικέτα. Τι θα λέγατε λοιπόν να δημιουργήσουμε ένα δικό μας άρωμα; Σας παρουσιάζω την αγαπημένη μου συνταγή, αλλά το κλειδί είναι να βρείτε τα έλαια και τις αναλογίες που δουλεύουν για εσάς. Το παρακάτω είναι ρομαντικό και λουλουδάτο!

 

20 σταγόνες αιθέριο έλαιο γλυκού πορτοκαλιού

5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο πατσουλί

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο κέδρου

5 σταγόνες αιθέριο έλαιο ylang ylang ή αλλιώς κανάκα

5 σταγόνες αιθέριο έλαιο περγαμόντου

Ανακατέψτε όλα τα αιθέρια έλαια σε ένα μπουκαλάκι και αφήστε το για μερικές μέρες ώστε να μπερδευτούν τα αρώματα. Ανακινήστε καλά και τοποθετήστε το μπουκαλάκι σε ένα δροσερό και σκοτεινό δωμάτιο για περίπου ένα μήνα (το προτιμότερο).

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas