Ποιος δεν τρελαίνεται για λουκουμάδες;
Εύκολοι και νοστιμότατοι λουκουμάδες σε χρόνο μηδέν.
ΥΛΙΚΑ
- Φαρίνα 350 γρ κοσκινισμένο
- Πορτοκαλάδα αναψυκτικό 350 ml με ανθρακικό
- Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αναψυκτικό πορτοκαλάδας.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν μέτριο χυλό (ούτε πολύ σφικτό ούτε και τελείως νερουλό).
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι ή τηγάνι το ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει.
- Ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι χυλό, με ένα κουταλάκι γλυκού ή κουτάλι σούπας (ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε να έχουν οι λουκουμάδες) κι αφήνουμε να τηγανιστούν μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο ξανθό χρώμα.
- Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να αποβάλουν το περιττό λάδι.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
- Είναι έτοιμοι να τους απολαύσουμε με μέλι, κανέλα, σουσάμι καβουρδισμένο, πραλίνα φουντουκιού κλπ.
*Σε περίπτωση που επιθυμούμε να προσθέσουμε κάποιο τυρί (φέτα θρυμματισμένη, κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα κλπ) το προσθέτουμε στον χυλό μαζί και λίγο πιπέρι , ανακατεύουμε καλά κι ακολουθούμε την ίδια διαδικασία που αναφέραμε.
photo vid screenshot
Δημοσίευση σχολίου