ΣΠΙΤΙΚΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ 2 ΜΟΝΟ ΥΛΙΚΑ!

 


Ποιος δεν τρελαίνεται για λουκουμάδες;

Εύκολοι και νοστιμότατοι λουκουμάδες σε χρόνο μηδέν.

ΥΛΙΚΑ

  • Φαρίνα 350 γρ κοσκινισμένο
  • Πορτοκαλάδα αναψυκτικό 350 ml με ανθρακικό
  • Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αναψυκτικό πορτοκαλάδας.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν μέτριο χυλό (ούτε πολύ σφικτό ούτε και τελείως νερουλό).
  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι ή τηγάνι το ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει.
  • Ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι χυλό, με ένα κουταλάκι γλυκού ή κουτάλι σούπας (ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε να έχουν οι λουκουμάδες) κι αφήνουμε να τηγανιστούν μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο ξανθό χρώμα.
  • Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να αποβάλουν το περιττό λάδι.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
  • Είναι έτοιμοι να τους απολαύσουμε με μέλι, κανέλα, σουσάμι καβουρδισμένο, πραλίνα φουντουκιού κλπ.

*Σε περίπτωση που επιθυμούμε να προσθέσουμε κάποιο τυρί (φέτα θρυμματισμένη, κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα κλπ) το προσθέτουμε στον χυλό μαζί και λίγο πιπέρι , ανακατεύουμε καλά κι ακολουθούμε την ίδια διαδικασία που αναφέραμε.

photo vid screenshot

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas