Το ECDC «κοκκίνισε» όλη την Ελλάδα. Μεγάλη αύξηση στα κρούσματα και στον δείκτη θετικότητας

 


Στη δημοσιότητα δόθηκαν για αυτή την εβδομάδα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης & Ελέγχου Νόσων οι αναθεωρημένοι έγχρωμοι χάρτες που αποτυπώνουν την επιδημιολογική εικόνα στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Κοκκίνισε όλη Ελλάδα

Όπως φαίνεται και από τα δεδομένα που αποτυπώνονται στο χάρτη που αφορά το συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας για την περίοδο 4 με 11 Μαρτίου η χώρα μας βάφτηκε εντελώς κόκκινη.

Αυτό σημαίνει πως τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό είναι ίσα ή πάνω από 150.

Τα νούμερα συνεχίζουν  να μην είναι τόσο καλά για την υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς σχεδόν όλη η ήπειρος έχει βαφτεί κόκκινη, ενώ λίγες χώρες παραμένουν στο βαθύ κόκκινο.

Αυξήθηκε και ο δείκτης θετικότητας

Όσον αφορά τον δείκτη θετικότητας, η χώρα μας μετά από αρκετό καιρό πέρασε στο κίτρινο, ενώ το προηγούμενο διάστημα βρισκόταν στο πράσινο. Την ίδια ώρα το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης να παραμένει στο «κίτρινο». Αυτό σημαίνει ότι στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται πάνω από το «όριο συναγερμού» του 4%. Όσον αφορά τον αριθμό διαγνώσεων ανά 100.000 κατοίκους, οι περισσότερες περιοχές στη χώρα μας βρίσκονται επίσης στο κόκκινο.

Αύξηση παρατηρείται και στα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό. Μάλιστα δεν υπάρχει καμία περιοχή πια που να βρίσκεται στο κίτρινο.

Στο πορτοκαλί βρίσκονται περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, της Θράκης, της Κρήτης και των νησιών του Αιγαίου και του Ιονίου, ενώ οι υπόλοιπη Ελλάδα είναι στο κόκκινο.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas