Αναλυτής προτείνει κυρώσεις για την Τουρκία αν δεν αποσυρθεί από την Κύπρο



 Oι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση, (ΕΕ), και οι Άραβες σύμμαχοί τους πρέπει να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία, μέχρι η Άγκυρα να δώσει τέλος στην κατοχή της Κύπρου. 

Η πρόταση ανήκει στον Μάικλ Ρούμπιν, ερευνητή και μελετητή στο American Enterprise Institute, (φωτογραφία). Οι απόψεις του δημοσιεύτηκαν σε άρθρο που εμφανίστηκε στο περιοδικό National Interest.

σ.σ. Το περιοδικό είναι διμηνιαίο. Ανήκει στο συντηρητικό πολιτικό κατεστημένο των Ηνωμένων Πολιτειών και ασχολείται με διεθνείς υποθέσεις. Εκδίδεται από τον δημοσιογράφο Jacob Heilbrunn. Δημοσιεύεται από τη δημόσια δεξαμενή σκέψης Center for the National Interest, η οποία έχει την έδρα της στην Ουάσινγκτον. Η δεξαμενή ιδρύθηκε από τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον το 1994, με την ονομασία The Nixon Center for Peace and Freedom. To περιοδικό συνδέεται με την ρεαλιστική σχολή σκέψης για την εξωτερική πολιτική.

President Erdoğan files criminal complaint against ex-Pentagon official  Michael Rubin - Turkey News

Ο Μάικλ Ρούμπιν 

Πολυάριθμες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ απέτυχαν να σταματήσουν την τουρκική κατοχή της Μεγαλονήσου, μία κατοχή που φτάνει σχεδόν τον μισό αιώνα, τονίζει ο Ρούμπιν. Για να βρεθεί διέξοδος στο πρόβλημα της Κύπρου, απαιτείται μία διαφορετική προσέγγιση, συνεχίζει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Ρούμπιν, οι ΗΠΑ και η ΕΕ θα πρέπει να κλείσουν τις τουρκικές τράπεζες που λειτουργούν στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Κύπρου, να απαγορεύσουν στις Τουρκικές Αερογραμμές και άλλες αεροπορικές εταιρείες να πετούν στα κατεχόμενα από την Ευρώπη και να επιβάλλουν κυρώσεις σε τουρκικούς ή διεθνείς ομίλους που αναπτύσσουν επιχειρηματικές δραστηριότητες στην κατεχόμενη περιοχή.

Οι αξιωματούχοι του ψευδοκράτους, όπως επίσης και εταιρείες που έχουν επενδύσει σε κατεχόμενες επαρχίες, π.χ. τηνεγκαταλελειμμένη πόλη των Βαρωσίων θα πρέπει να αντιμετωπίσουν κυρώσεις ενώ τα κράτη πρέπει να κλείσουν τα γραφεία των αντιπροσωπειών τους στον βορρά, προσθέτει ο Αμερικανός ερευνητής, για να καταλήξει: “Τα Ηνωμένα Έθνη οφείλουν να επιβάλουν απευθείας εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων από και προς την Τουρκία”.

 

Πηγή: ahvalnews

Του ειδικού συνεργάτη

 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas