ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΧΩΡΙΣ ΚΙΜΑ!

 



Αγιορείτικη συνταγή: Πρόκειται για μια υπέροχη συνταγή, με  ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΧΩΡΙΣ ΚΙΜΑ.

. Διανύουμε την περίοδο της σαρακοστής και οι περισσότερες νοικοκυρές ψάχνουν αντίστοιχες νηστίσιμες συνταγές. Αυτή είναι μία από αυτές που θα σας εντυπωσιάσουν και θα σας χορτάσουν. Αναλυτικότερα:

Οδηγίες για να φτιάξετε παστίτσιο χωρίς κιμά

Αγιορείτικη συνταγή: Τα υλικά

– 500 γραμμάρια μακαρόνια για παστίτσιο
– Λίγη κανέλα
– 1 κιλό μανιτάρια τεμαχισμένα
– 1 φλιτζάνι λάδι
– 3 μέτρια κρεμμύδια
– 1 ποτηράκι λευκό κρασί
– 300 γρ. χυμός ντομάτας

Για την μπεσαμέλ:
– Λίγος μαιντανός
– 7 φλιτζάνια νερό ή γάλα σόγιας
– Λίγο μπαχάρι
– 1 3/4 φλιτζάνι αλεύρι
– Λίγο πιπέρι μαύρο
– 1 φλιτζάνι λάδι, 1 κουταλάκι αλάτι

Αγιορείτικη συνταγή: Εκτέλεση

– Ετοιμάζουμε τη σάλτσα – βράζοντας τα κρεμμύδια που έχουμε λιώσει στο μπλέντερ μαζί με την ντομάτα, τον μαιντανό και αργότερα προσθέτοντας τα μπαχαρικά – ώσπου να στεγνώσει.
– Σωτάρουμε τα μανιτάρια με ένα φλιτζάνι λάδι και ένα ποτηράκι λευκό κρασί, ώσπου να στεγνώσουν. Ενώνουμε την σάλτσα με τα μανιτάρια.
– Τα βράζουμε μαζί 5 – 10 λεπτά και αλατίζουμε κανονικά.

– Για να κάνουμε την μπεσαμέλ, βράζουμε το νερό η το φυτικό γάλα με το λάδι και το αλάτι και προσθέτουμε το αλεύρι καλά διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό.
– Βάζουμε τα μισά μακαρόνια σε καλά λαδωμένο μέτριο ταψί και μετά βάζουμε την σάλτσα.
– Στρώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια και από πάνω την μπεζαμέλ,να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , μέχρι να ροδίσει , σε θερμοκρασία 200 βαθμούς.

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Πηγή:enimerotiko.gr

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas