ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ του Παραμυθιού «ΕΡΓΑΛΕΙΟΧΩΡΑ» του ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΣΑΒΒΑ ΔΕΛΗΜΙΝΤΗΡΗ, στο ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

 










Επιμελείται και παρουσιάζει η Ρένα Γ. Τζωράκη©

Ένα θαυμάσιο παραμύθι κυκλοφόρησε αυτές τις ημέρες από τον εκδοτικό οίκο Dyas EΚΔΟΤΙΚΗ, &

τον συγγραφέα Σάββα Δελημιντήρη


που είχα την ευλογία να το επιμεληθώ και να γράψω δυο λόγια στο προλογικό σημείωμα του βιβλίου και το οπισθόφυλλο.

Είναι πραγματικά ένα ξεχωριστό- μοναδικό  παραμύθι με σκίτσα του  πρωτοεμφανιζόμενου επίσης σκιτσογράφου, Ιωάννη Οικονομάκη,  που θα σας γοητεύσουν,  ένα παραμύθι γεμάτο  λεπτότητα και ευαισθησία, όπως αρμόζει σε κάθε αγνή παιδική ψυχούλα.
Πιστεύω ακράδαντα αυτό που είχε τονίσει ο μεγάλος  Αϊστάιν : «Αν θέλετε τα παιδιά σας να γίνουν έξυπνα, διαβάστε τους παραμύθια. Αν θέλετε να γίνουν ακόμα πιο έξυπνα, διαβάστε τους περισσότερα παραμύθια».

Προτού αγοράσετε το  συγκεκριμένο παραμύθι με τίτλο: «Εργαλειοχώρα»,  θέλουμε εσείς οι γονείς των παιδιών  να  διαβάσετε  το οπισθόφυλλο, γιατί το καλό παραμύθι, (όπως και καλή παιδική λογοτεχνία) ,είναι αυτό που αρέσει στους μεγάλους.
 Αν δεν γοητεύει εσάς , μην τολμήσετε να το δώσετε στο παιδί σας.  Να θυμάστε ότι  τα παιδιά  είναι οι πιο αντικειμενικοί και απαιτητικοί αναγνώστες!
Ο ίδιος ο Μπερνάρ Σω κάποτε έγραψε: «Ποτέ μην δίνεις σε ένα παιδί να διαβάσει ένα βιβλίο που εσύ δεν θα διάβαζες».

Και ο συγγραφέας Σάββας Δελημιντήρης  με το πρώτο του συγγραφικό έργο, φάνηκε ‘ότι  τα παιδιά τα λατρεύει  , πατέρας ο ίδιος τριών παιδιών, γνωρίζει τι θέλουν οι αθώες αυτές ψυχούλες , αφού έχει αφιερώσει ατέλειωτες ώρες μέσα σε παιχνίδι , αφηγήσεις παραμυθιών  στα  δικά του παιδιά,  και με το συγκεκριμένο  παραμύθι  θέλησε να εκφράσει, να αναδείξει και να εξυψώσει τα χρηστά ήθη, τις διαχρονικές Αξίες της Ζωής την ευγενή άμιλλα, την καλοσύνη, την ευγένεια, την ενότητα, την αγάπη, την ανάγκη για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, την ΕΙΡΗΝΗ μα πάνω από όλα την ΕΛΠΙΔΑ, για ένα καλύτερο ΜΕΛΛΟΝ, που είναι τα ΠΑΙΔΙΑ!
Εμείς κάποτε θα φύγουμε από αυτόν το μάταιο και φθαρτό κόσμο, όμως θα μείνουν τα παιδιά μας πίσω, εκείνα, όταν έχουν μπολιαστεί με ΑΓΑΠΗ , καλοσύνη και ευγένεια ο κόσμος αυτός θα νικήσει το σκοτάδι και θα γίνει ΕΝΑ με το άφθαρτο ΦΩΣ!
Και όπως τόνισε ο Οικουμενικός συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης:

«Υπάρχει στον κόσμο τούτον ένας μυστικός νόμος —αν δεν υπήρχε, ο κόσμος θα ‘ταν από χιλιάδες χρόνια χαμένος— σκληρός κι απαραβίαστος: το κακό πάντα στην αρχή θριαμβεύει και πάντα στο τέλος νικάται.»

 


Αλλά ας αφήσουμε τον ίδιο τον συγγραφέα να ξεδιπλώσει τις σκέψεις του στο Νέο Λογοτεχνικό περιβόλι και να μας πει τι ήταν εκείνο που τον ώθησε να γράψει  το  συγκεκριμένο παραμύθι με τίτλο:
«ΕΡΓΑΛΕΙΟΧΩΡΑ»
Η αγάπη μου για τις αθώες ,πανέμορφες παιδικές ψυχούλες

καθώς κι ο αγνός ,μα παράλληλα ο απλός τρόπος σκέψης των παιδιών με την απαράμιλλη φαντασία που τον περικλείει , υπήρξε το κινητήριο έναυσμα της πρώτης μου συγγραφικής μου προσπάθειας.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που είναι και θα είναι η πηγή της έμπνευσης μου , διότι χωρίς Αυτόν δε θα μπορούσα να αποτυπώσω τις σκέψεις μου επάνω στο χαρτί.

Με το παραμύθι αυτό , θέλω να εκφράσω να αναδείξω και

να εξυψώσω τα χριστά ήθη ,την ευγενή άμιλλα , την ενότητα

της αγάπης , την ανάγκη για ελευθερία , ειρήνη και την ελπίδα

για ένα καλύτερο μέλλον , το μέλλον που φέρνουν τα παιδιά μας ,           γιατί τα παιδιά μας ,είναι το μέλλον!!!

Όπως θα διαπιστώσετε όλα τα παιδιά της γης είναι οι κεντρικοί ήρωες της ιστορίας μας ,πέρα από κάθε είδους φυλετικών διακρίσεων ή ρατσισμού!!!

Για λίγο μόνο επικρατεί  η καταιγίδα πάντα στο τέλος έρχεται η ξαστεριά!!!

Μόνο για λίγο το κακό   κερδίζει , στο τέλος    πάντα δεν υπάρχει πια!!!   Και θριαμβεύει το καλό , πάντα νικά!!!

Εμείς στο Νέο Λογοτεχνικό περιβόλι, του ευχόμαστε από καρδιάς να είναι καλοτάξιδο το παραμύθι του και οι μικροί μας φίλοι να το αγκαλιάσουν και να του δώσουν μια  ξεχωριστή  θέση στην καρδιά τους, όσο και στην βιβλιοθήκη τους  γιατί το αξίζει αληθινά!

Αν θέλετε να παραγγείλετε το βιβλίο επικοινωνήστε με το συγγραφέα στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο που είναι:

s.delimin@gmail.com

ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ από τα Υπέροχα σκίτσα που φιλοτέχνησε με τόση αγάπη ο  Ιωάννης Οικονομάκης:


 



ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

 

 

 



Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas