ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΞΕΙ στην ΔΙΑΤΡΟΦΗ της ΑΥΤΕΣ τις ΤΡΟΦΕΣ!

 



Οι γυναίκες κατά καιρούς ξοδεύουν μεγάλα χρηματικά ποσά για διατροφές και συμπληρώματα, όμως με την προσθήκη τεσσάρων απλών τροφών θα δουν διαφορά σε όλα τα επίπεδα.

 

Δείτε την λίστα:

 

1. Καρύδια

Σύμφωνα με αμερικανικές έρευνες, 1/3 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρδιακά προβλήματα. Δεν υπάρχει πιο απλός τρόπος να προστατεύσεις την υγεία του πιο σημαντικού οργάνου στο σώμα σου από το να καταναλώνεις καθημερινά μια μικρή ποσότητα καρύδια, τα οποία είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικές ουσίες και Ω3 λιπαρά οξέα. Ο θαυματουργός αυτός όμως ξηρός καρπός κάνει πολλά παραπάνω από το να προστατεύει την καρδιά σου: βοηθά με τον ύπνο, μειώνει τη χοληστερίνη και καταπολεμά τις λιγούρες. Τι άλλο θέλεις πια;

 

2. Φασόλια

Δεν θα σου ξαναπούμε πως είναι γεμάτα φυτικές ίνες. Αυτό το ξέρεις. Αυτό που ίσως όμως σου διαφεύγει είναι ότι τα όσπρια αυτά μπορούν να καταπολεμήσουν τα συμπτώματα περιόδου, όπως το διαρκές αίσθημα πείνας, η κατακράτηση υγρών και η κυκλοθυμικότητα. Πώς τα καταφέρνουν; Χάρη στο μαγνήσιο που περιέχουν, το οποίο βοηθά τον οργανισμό να αποβάλλει το περιττό νερό και να αυξήσει τα επίπεδα σεροτονίνης, της ορμόνης δηλαδή που κρατά σταθερή τη διάθεσή σου. Φασολάδα, κανείς;

 

3. Φυτικές ίνες (πχ βρόμη, μπρόκολο)

Μελέτη του Χάρβαρντ σε πάνω από 68.000 γυναίκες κατέληξε ότι όσες έτρωγαν τη μεγαλύτερη ποσότητα φυτικών ινών σε καθημερινή βάση, είχαν 23% λιγότερες πιθανότητες να πάσχουν από καρδιακά προβλήματα από τις υπόλοιπες. Λίγη βρόμη το πρωί, μερικά φρούτα για σνακ και μια σαλάτα με βραστά λαχανικά ως συνοδευτικό του μεσημεριανού ή του βραδινού μας, γέμισε το διαιτολόγιό μας φυτικές ίνες. Όχι και άσχημα, έτσι;

 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

4. Μούρα

Οι γυναίκες, λόγω των ορμονών μας, κατά τη διάρκεια της έμμηνης ρύσης, αλλά και κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, παρουσιάζουμε έντονες διακυμάνσεις στην ψυχολογία μας. Η λύση ευτυχώς για αυτό το πρόβλημα είναι πολύ απλή. Έρευνα σε 16.010 γυναίκες διαπίστωσε ότι όσες κατανάλωναν δύο μερίδες φράουλες ή μία μερίδα μύρτιλλα σε εβδομαδιαία βάση, είχαν λιγότερες μεταπτώσεις διάθεσης, πολύ πιθανόν λόγω των ισχυρών φλαβονοειδών που περιέχουν. Τα θαυματουργά, μικρά αυτά φρούτα όμως βοηθούν και με την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, ενώ προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Είναι εξάλλου πεντανόστιμα, ποιος ο λόγος να παραπονεθούμε;

 

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Πηγή: pronews.gr

 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas