Αρνίσιο γεμιστό μπούτι με αγκινάρα & πεκορίνο.
1 αρνί, μπούτι
αλάτι
πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο,
ψιλοκομμένη
1 κ.σ. δεντρολίβανο,
φρέσκο, ψιλοκομμένο
60 γρ. πεκορίνο, σε
κομμάτια
4 αγκινάρες, καρδιές
ψημένες ή από κονσέρβα
1 κ.σ. κάππαρη,
ξεπλυμένη και στραγγισμένη
2 κ.σ. φρυγανιά
τριμμένη
1 κ.σ. μαϊντανό,
ψιλοκομμένο
Για το σερβίρισμα
ρόκα, φρέσκα φύλλα
Aρνίσιο γεμιστό μπούτι
με αγκινάρα και πεκορίνο
Αρνί Κυρίως Γεύμα
Χριστούγεννα Πάσχα Επίσημο δείπνο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον
φούρνο στους 160° C στον αέρα.
Τοποθετούμε το αρνί με
τη μεριά του δέρματος από κάτω και την πλατιά επιφάνεια προς το μέρος μας.
Αλατοπιπερώνουμε,
πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το δεντρολίβανο
και το πεκορίνο σε κομμάτια.
Με την παλάμη μας
πιέζουμε τις αγκινάρες, τις χοντροκόβουμε και στη συνέχεια τις προσθέτουμε και
αυτές.
Συνεχίζουμε με την
κάπαρη, τον μαϊντανό, το ψωμί και τέλος πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Τυλίγουμε προσεκτικά σε
ρολό το κρέας μας και το δένουμε με σπάγκο.
Τυλίγουμε αρχικά το
ρολό με λαδόκολλα και στη συνέχεια όλο μαζί με αλουμινόχαρτο.
Μεταφέρουμε σε ταψί και
ψήνουμε για 2 ώρες.
Μετά τις 2 ώρες
αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα.
Ανεβάζουμε θερμοκρασία
στους 180° C και ψήνουμε για 30 λεπτά
για να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί
για 10 λεπτά πριν το κόψουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com
Δημοσίευση σχολίου