Η πιο εύκολη συνταγή για τις καλύτερες δίπλες.
Ένα από τα πιο διάσημα γλυκά των Χριστουγέννων! Όλοι μας έχουμε συνδυάσει τις δίπλες με τις γιορτινές ημέρες για αυτό και εμείς σας έχουμε την ευκολότερη συνταγή για υπέροχες δίπλες, από τον αγαπημένο μας Στέλιο Παρλιάρο.
Η πιο εύκολη συνταγή για τις καλύτερες δίπλες
Χρόνος Προετοιμασίας 40
Λεπτά.
Χρόνος Μαγειρέματος 10 Λεπτά.
Συνολικός Χρόνος 50 Λεπτά.
Μερίδες 1+ κιλό.
Για τις δίπλες θα χρειαστείτε
Υλικά για τις δίπλες
200 γρ. γάλα
200 γρ. χυμός πορτοκάλι
200 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. άχνη ζάχαρη
2 αυγά
1300 γρ. αλεύρι
1 πορτοκάλι, το ξύσμα του
1 & 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
λάδι για το τηγάνισμα
Υλικά για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
Υλικά για το γαρνίρισμα
καρύδια, τριμμένα για πασπάλισμα
μέλι.
Εκτέλεση
Για το σιρόπι
1
Ετοιμάζετε πρώτα το σιρόπι για να κρυώσει.
2
Σε μία κατσαρόλα βράζετε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός).
Για τις Δίπλες
3
Χτυπάτε στο μίξερ με το εργαλείο για τις σκληρές ζύμες (γάντζο) το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτετε τα αυγά, το αλεύρι και το ξύσμα μαζί με τη σόδα.
4
Ζυμώνετε έως ότου γίνουν μία ελαστική ζύμη. (Μπορείτε να ζυμώσετε τα υλικά και στο χέρι).
5
Αφήνετε τη ζύμη για 20 λεπτά περίπου να ξεκουραστεί και με έναν πλάστη την ανοίγετε σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών.
6
Κόβετε λωρίδες ή τετράγωνα κομμάτια με ένα μαχαίρι και τηγανίζετε σε καυτό λάδι σε μέτρια φωτιά.
7
Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας διπλώνετε τις άκρες προς τα μέσα κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.
8
Βγάζετε τις δίπλες σε απορροφητικό χαρτί.
9
Όταν στραγγίξουν, τις βουτάτε στο κρύο σιρόπι και τις σερβίρετε σε πιατέλα.
10
Γαρνίρετε με μέλι και καρύδια.
Πηγή: steliosparliaros.gr
Δημοσίευση σχολίου