Η σοκολάτα είναι μία από τις αδυναμίες μας. Συχνά την ονομάζουμε «γλυκιά αμαρτία», η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική.
Μια νέα έρευνα έρθετε για να δικαιώσει τους λάτρεις της σοκολάτας.
Συχνά ακούμε ότι για να ζήσουμε έναν υγιή τρόπο ζωής, πρέπει να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα σακχαρώδη σνακ από την διατροφή μας.
Όμως, μια πρόσφατη μελέτη που παρουσιάστηκε στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα Καρδιολογίας στο Μόναχο αναφέρει ότι η μετριοπάθεια και όχι η στέρηση είναι το κλειδί για την αποτροπή καρδιακών ζητημάτων αργότερα στη ζωή μας.
Μια ομάδα ερευνητών αξιολόγησε πάνω από μισό εκατομμύριο ενηλίκων με σκοπό να προσδιορίσει πώς η κατανάλωση σοκολάτας επηρεάζει την υγεία της καρδιάς.
Έφτασαν, έτσι, στο συμπέρασμα ότι τρεις μπάρες σοκολάτας τον μήνα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο βλάβης της καρδιάς κατά 23% σε σύγκριση με εκείνων που δεν τρώνε καθόλου σοκολάτα.
Αντίθετα, η υπερβολική κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο ανακοπής της καρδιάς κατά 17%, γι’ αυτό είναι σημαντικό να μην το παρακάνουμε.
Ο δρ. Chayakrit Krittanawong, υπεύθυνος της έρευνας, εξηγεί πώς τα φλαβονοειδή που βρίσκονται στην σοκολάτα μπορούν να είναι ευεργετικά για την υγεία μας.
«Η σοκολάτα είναι μια σημαντική πηγή φλαβονοειδών, που συνδέονται με την μείωση των φλεγμονών και την αύξηση της καλής χοληστερόλης», αναφέρει ο ίδιος, σύμφωνα με την Telegraph. Ακόμη, αναφέρει ότι η κατανάλωση φλαβονοειδών μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα του νιτρικού οξέος στο σώμα, που με τη σειρά του αυξάνει την ροή του αίματος και βελτιώνει την κυκλοφορία.
«Ωστόσο, η σοκολάτα μπορεί να έχει υψηλά επίπεδα κορεσμένων λιπών», προσθέτει. «Θα έλεγα ότι η μετριοπαθής κατανάλωση μαύρης σοκολάτας είναι καλή για την υγεία μας».
Ακόμη, η σοκολάτα έχει συνδεθεί με την θετική επίδραση στην ψυχική υγεία, καθώς ανακουφίζει το στρες και βελτιώνει την μνήμη, σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα στην Καλιφόρνια.
Δημοσίευση σχολίου