ΣΤΑ 30 , ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ!



Στη λίστα με τα 30 μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου φιγουράρει ο Πειραιάς.

 

 

Τα οφέλη από την σύσφιξη των ελληνοκινεζικών σχέσεων επισημάνθηκαν κατά την τηλεδιάσκεψη που διοργανώθηκε, με αφορμή την συμπλήρωση 25 ετών από την ίδρυση του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου Εμπορίου αλλά και 48 ετών από την ίδρυση των διπλωματικών σχέσεων της Κίνας με την Ελλάδα.

 

Στην τηλεδιάσκεψη με θέμα «Ελληνοκινεζικές σχέσεις-Ευκαιρίες & προκλήσεις μετά τον Covid-19», η Πρέσβης της Κίνας Τσιγιουέ Τσανγκ επισήμανε ότι ο Πειραιάς φιγουράρει πλέον στη λίστα με τα 30 μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου καταλαμβάνοντας την 25η θέση παγκοσμίως.

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π κ. Β. Κορκίδης αναφέρθηκε στο αίτημα για την προώθηση στα κινεζικά ναυπηγεία ελληνικών προϊόντων, θίγοντας θέματα που άπτονται των εμπορικών σχέσεων.

 

Στο ερώτημα που έθεσε ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δ. Μαθίος για το αν η Κίνα θα συνεχίσει να επενδύει σε τομείς της ελληνικής οικονομίας, η Πρέσβης της Κίνας διαβεβαίωσε ότι υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον υπενθυμίζοντας την παρουσία Κινεζικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα που διερευνούν τους επενδυτικούς ορίζοντες της χώρας.

 

Στις ναυτιλιακές σχέσεις τέλος αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων ο πρόεδρος του ΝΕΕ κ. Γ. Πατέρας.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της XRTC κ. Γ. Ξηραδάκης και συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Συνδέσμου κ. Α. Ποταμιάνος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής ομοσπονδίας FedHATTA κ. Λ. Τσιλίδης ο οποίος αναφέρθηκε στις δυνατότητες ανάπτυξης των τουριστικών ροών από την Κίνα προς την Ελλάδα, ο πρόεδρος του Ελληνο-Κινεζικού Επιμελητηρίου κ. Κ. Γιαννίδης καθώς και εκπρόσωποι κινεζικών επιχειρήσεων που εδρεύουν στην Ελλάδα.

 

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

 

 Πηγή: 5wnews.gr

 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas