Η ΒΙΤΑΜΙΝΗ C,ΠΟΛΥΤΙΜΗ για την ΥΓΕΙΑ μας!



Bιταμίνη C: Πολύτιμη για την υγεία της οικογένειας.

Ποια τρόφιμα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη C;

 

Η βιταμίνη C είναι από τις πιο πολυσυζητημένες και γνωστές βιταμίνες και όχι άδικα, αφού προσφέρει πολλά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό. Αυξάνει την απορρόφηση σιδήρου, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, φαίνεται να περιορίζει τις φλεγμονές και να προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν γήρανση, βελτιώνει την υγεία του δέρματος, προάγει την καλή λειτουργία της καρδιάς και προστατεύει από τις συνέπειες των βαρέων μετάλλων.

Μπορεί να αποτρέψει το κρυολόγημα;

 

Η συσχέτιση μεταξύ της βιταμίνης C και της ικανότητας αντιμετώπισης ασθενειών έγινε από τον βραβευμένο με Νόμπελ χημικό, Linus Pauling, ο οποίος έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο Vitamin C and the Common Cold, συνιστώντας τη χρήση μεγάλων δόσεων βιταμίνης C σε καθημερινή βάση για την πρόληψη του κοινού κρυολογήματος. Το βιβλίο έγινε μπεστ σέλερ και επανεκδόθηκε το 1973 με την υπόσχεση να αποτρέψει την επιδημία της γρίπης των χοίρων. Έκτοτε ακολούθησαν πολλές μελέτες, που έδειξαν ότι οι ισχυρισμοί του Pauling ήταν ανακριβείς.

Σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ (ΝΙΗ) και την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, η βιταμίνη C δεν μειώνει τον κίνδυνο κρυολογήματος, αλλά τα άτομα που λαμβάνουν βιταμίνη C μπορεί να έχουν ελαφρώς πιο σύντομο ή πιο ήπιο κρυολόγημα.

 

Σε κάθε περίπτωση, η βιταμίνη C αποτελεί αναπόσπαστο μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής και είναι απαραίτητη για τη συνολική υγεία σας, συμπεριλαμβανομένου του ανοσοποιητικού σας συστήματος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει μαγικές ιδιότητες που σας προστατεύουν πλήρως από το κρυολόγημα.

Τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C

 

 

 

    Αβοκάντο

    Ακτινίδια

    Καρπούζι

    Λεμόνι

    Μήλο

    Μούρα

    Μπανάνα

    Πεπόνι

    Πορτοκάλια

    Ροδάκινο

    Σταφύλια

    Φράουλες

    Μωβ λάχανο

    Αγκινάρες

    Καλαμπόκι

    Καρότο

    Κόκκινη πιπεριά

    Κουνουπίδι

    Μπρόκολο

    Σπανάκι

    Σπαράγγι

 

Προσοχή!

 

Η βιταμίνη C είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και καταστρέφεται εύκολα όταν εκτίθεται για πολλή ώρα στο φως και τον αέρα. Όταν φτιάχνετε χυμό πορτοκάλι ή κόβετε ένα φρούτο, καταναλώστε το αμέσως και όχι μετά από ώρα. Προτιμήστε τα λαχανικά σας ωμά και όχι μαγειρεμένα, καθώς η βιταμίνη C είναι υδατοδιαλυτή και ευαίσθητη στη θερμοκρασία.

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

 

Πηγή: imommy.gr

 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas