Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ στην ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ του ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟΥ μας.

 



 

Μαζί με το φωτισμό, τα χρώματα είναι το πιο βασικό στοιχείο σε ένα χώρο, που μπορεί να τον αλλάξει και να τον διαμορφώσει. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες και στυλ που μπορείς να υιοθετήσεις και κάθε ένα κρύβει τη δική του φιλοσοφία και έχει διαφορετική επίδραση πάνω μας. Εμείς τα χωρίζουμε σε τρεις κατηγορίες…

 

Γήινα Χρώματα

 

Στην κατηγορία των γήινων χρωμάτων ανήκουν αποχρώσεις του καφέ, του μπεζ, του ανοιχτού γκρι, του εκρού. Είναι χρώματα που δίνουν ζεστασιά στο χώρο, ενισχύουν το αίσθημα της οικειότητας και της ισορροπίας και χαρίζουν σταθερότητα. Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτών των χρωμάτων είναι πως μπαίνουν παντού στο υπνοδωμάτιο και απαντώνται στα περισσότερα υλικά. Από το πάτωμα, μέχρι τους τοίχους, τα παπλώματα, τα μαξιλάρια και τις ντουλάπες, τα γήινα χρώματα είναι κατάλληλα για μικρές και μεγάλες επιφάνειες και χαρίζουν αμέτρητους συνδυασμούς για να παίξεις.

 

Παστέλ Χρώματα

 

Τα παστέλ είναι στην ουσία οι πολύ ανοιχτές και αχνές αποχρώσεις των χρωμάτων. Ροζ, κόκκινα, θαλασσί, κίτρινα και γκρι, τα παστέλ χρώματα κάνουν το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος και αναδεικνύουν το χώρο. Ενδείκνυνται για μεγάλες επιφάνειες, κυρίως αν θέλεις να τραβήξεις την προσοχή σε συγκεκριμένα αντικείμενα στο χώρο, τα οποία θα είναι και σε πιο έντονους χρωματικούς τόνους.

 


Έντονα Χρώματα

 

Μια ιδιαίτερη κατηγορία χρωμάτων για το υπνοδωμάτιο, τα έντονα χρώματα καλό είναι να τοποθετούνται σε μικρές επιφάνειες. Κουράζουν εύκολα το μάτι, οπότε φρόντισε να είσαι προετοιμασμένος για μια πιθανή απογοήτευση στο τελικό αποτέλεσμα. Φυσικά, αν θέλεις να τα αξιοποιήσεις και σε μεγαλύτερες επιφάνειες μπορείς να το κάνεις. Στα έντονα χρώματα ανήκουν τα κόκκινα, τα μπλε, τα κίτρινα, τα πράσινα, τα πορτοκαλί, όλα όσα δεν ανήκουν στις άλλες δύο κατηγορίες.

 

Όσες συμβουλές και να σου δίνουμε, καμία δεν θα σε βοηθήσει να φτιάξεις το υπνοδωμάτιο που ονειρεύεσαι, χωρίς την προσωπική σου πινελιά. Γνωρίζεις κάποια βασικά στοιχεία, βάλε φαντασία και δημιουργικότητα και έχεις τρία σημαντικά εφόδια για να πορευτείς.

 



 

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

 

 Πηγή:ebeis.gr

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas