ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΣΑΣ ΧΡΗΣΙΜΑ ΜΥΣΤΙΚΑ!



5+1 tips για να οργανώσετε σωστά το ψυγείο σας.

 

Δεν είναι λίγες οι φορές που ανοίγοντας το ψυγείο ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια χαοτική εικόνα, είτε λόγω της αυξημένης ποσότητας προμηθειών είτε λόγω της κακής ή λανθασμένης αξιοποίησης του χώρου.

 

Όποια αιτία και αν κρύβεται πίσω από ένα ανοργάνωτο ψυγείο, τα αποτελέσματα είναι μάλλον ίδια: ράφια ασφυκτικά γεμάτα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα, τρόφιμα που κρύβονται πίσω από άλλα, συχνά ξεχνιούνται και καταλήγουν να χαλάσουν χωρίς να αξιοποιηθούν και, τέλος, αλλοίωση ορισμένων τροφίμων λόγω κακής συντήρησης. Πως όμως μπορούμε να διορθώσουμε την εικόνα του ψυγείου μας;

 

    Αν και τα περισσότερα ψυγεία διαθέτουν αυγοθήκες στην πόρτα, το καταλληλότερο σημείο για την αποθήκευση των αυγών είναι το μεσαίο ράφι στο οποίο η θερμοκρασία παραμένει πιο σταθερή.

    Αντίθετα, η πόρτα του ψυγείου είναι το καταλληλότερο σημείο για να τοποθετήσετε σάλτσες και dressing όπως κέτσαπ , μουστάρδα ή μαγιονέζα. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε ξύδι και αλάτι, συστατικά που δρουν ως φυσικά συντηρητικά, είναι ανθεκτικότερα και στις πιο «ασταθείς» θερμοκρασίες του ψυγείου.

    Αν και πολλοί συνηθίζουμε να αποθηκεύουμε το γάλα στην πόρτα του ψυγείου, το καταλληλότερο σημείο για την συντήρηση του παραμένει το κάτω ράφι του ψυγείου και μάλιστα πίσω πίσω, όπου είναι το πιο δροσερό σημείο. Το ίδιο ισχύει για το γιαούρτι και άλλα προϊόντα όπως το sour cream ή το cottage cheese.

    Τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν τη δική τους θέση στα ειδικά συρτάρια που βρίσκονται κάτω από το τελευταίο ράφι. Για να διατηρήσετε την φρεσκάδα των φρούτων και των λαχανικών σας, αποφύγετε να τα πλύνετε μέχρι να έρθει η ώρα να τα χρησιμοποιήσετε.

    Το κρέας, τα αλλαντικά και τα ψάρια είναι καλό να τοποθετούνται στα ειδικά συρτάρια που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτά τα είδη τροφίμων ή στο χαμηλότερο ράφι του ψυγείου.

    Το βούτυρο και τα μαλακά τυριά δεν χρειάζεται να βρίσκονται στα πιο ψυχρά σημεία του ψυγείου, αλλά μπορούν να αποθηκεύονται στον ειδικό για αυτά χώρο της πόρτας του ψυγείου. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι συσκευασμένα αεροστεγώς.

 

 

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

 

Πηγή: eleftherostypos.gr

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas