ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΤΕΜΠΕΛΗ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ!

 



Σοκολατένιο γλυκό... του τεμπέλη μόνο με ζαχαρούχο γάλα

Μοναδική και πανεύκολη συνταγή

 

Σας έχουν μείνει από γλυκά υλικά μόνο σοκολάτα και ζαχαρούχο γάλα; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια συνταγή με την χρήση μόνο αυτών των δύο υλικών, φτιάχνοντας ένα γλυκό… του τεμπέλη με μόνο αυτά τα δύο συστατικά.

 

Μπορείτε, κι όμως, να δημιουργήσετε κάτι εξαιρετικό, αν διαθέτετε μονάχα αυτά τα δύο. Με την χρήση σοκολάτας και ζαχαρούχο γάλακτος, λοιπόν, μπορείτε να προσφέρετε στους οικείους σας κάτι, με το οποίο θα γλείφουν τα δάχτυλά τους, αν και πρέπει να προσέξετε για τον κίνδυνο του δεύτερου υλικού.

Σοκολατένιο γλυκό ζαχαρούχο γάλα

 

Υλικά

 

400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

 

300 γρ. μαύρη σοκολάτα ( ή κουβερτούρα)

Εκτέλεση

 

Αλείφετε με λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο μια φόρμα ή ένα αντικολλητικό μικρό ταψί

 

Στρώνετε σε αυτό μία λαδόκολλα. Και αλείφετε πάλι και στρώνετε ακόμη μία λαδόκολλα

 

Παίρνετε τη μαύρη σοκολάτα και τη σπάτε σε κομμάτια

 

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνετε το ζαχαρούχο και μέσα σε αυτό τη σοκολάτα. Τα ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά, ενώ ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά. Υπολογίστε περίπου στα 4 λεπτά.

 

Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα, το ρίχνετε στη φόρμα και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει για 3 με 4 ώρες ή όλη τα νύχτα.

 

Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζετε από τη φόρμα και τη λαδόκολλα και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.


 

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Πηγή: athensmagazine.gr

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas