Βλέπετε στην αγορά κόκκινες κολοκύθες τεραστίων διαστάσεων και αναρωτιέστε : μα, τι κάνει κανείς με μια κόκκινη κολοκύθα;
Μια σούπα βελουτέ, κυρίως ! Είναι πλασμένη γι’αυτό η κολοκύθα, παρότι η ελληνική κουζίνα δεν έχει τέτοια παράδοση.
Οι Ελληνες δεν γνωρίζουμε τις ευεργετικές ιδιότητες της κόκκινης κολοκύθας, άριστο καταπραυντικό, φάρμακο για το στομάχι.
Υλικά
1 φέτα κολοκύθα η αγοράστε μια μικρή ολόκληρη, διατηρείται στο ψυγείο για καιρό
2 πατάτες
1 μικρό κρεμμύδι
1/2 κουταλιά γλυκού κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
Αλάτι
Εκτέλεση
1. Ξεφλουδίζετε και κόβετε την φέτα κολοκύθα, τις πατάτες και το κρεμμύδι (αν βάλετε) σε κύβους
2. Βράζετε όλα τα λαχανικά μαζί σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά.
3. Τα περνάτε στο μούλτι, με λίγο από το υγρό της βράσης, μέχρι να γίνουν βελουτέ
4. Τοποθετήστε το βελουτέ σε ένα μπολ. Προσθέστε υγρό της βράσης όσο χρειάζεται για να γίνει σούπα βελουτέ, να μην είναι πουρές.
5. Όταν έρθει η ώρα να σερβίρετε προσθέστε στη μέση του πιάτου την κρέμα γάλακτος, όμορφα, σαν ένα φουντούκι. Μη βάλετε πολύ κρέμα, η σούπα θα ασπρίσει και θα ξανοστίσει.
6. Περάστε τον χειμώνα σας τρώγοντας αυτή τη σούπα, θα με θυμάστε.
Διατηρείται στο ψυγείο για 5 ημέρες.
Είναι τόσο γευστική που σερβίρεται κάλλιστα και σε τραπέζι καλεσμένων.
Το τι άλλο κάνουμε με μια κόκκινη κολοκύθα
Κάνουν υπέροχα cookies
Κάνουν πουρέ και smoothies από κολοκύθα
Κάνουν ψωμί από κολοκύθα
Κάνουν μπύρα από κολοκύθα
Κάνουν μάσκες ομορφιάς με κολοκύθα
Πηγή: mpoufakos.com
Δημοσίευση σχολίου