Ένα διαφορετικό
γιουβέτσι για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.
Προετοιμασία 5΄, Μαγείρεμα 25΄
ΥΛΙΚΑ (για 4
μερίδες)
400 γρ. φιλέτο από
στήθος κοτόπουλου (σε κομμάτια των 60 γρ.)
200 γρ. χυλοπιτάκι
200 γρ. ντοματίνια
κομμένα στα 4
2 ξερά κρεμμύδια
ψιλοκομμένα
400 γρ. χυμό ντομάτας
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
480 ml σπιτικό ζωμό
λαχανικών ή από βιολογικό κύβο
½ κ.γ. θυμάρι
αποξηραμένο
½ κ.γ. αποξηραμένο
βασιλικό
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε αντικολλητικό τηγάνι
με καπάκι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το θυμάρι και
προσθέτουμε το κοτόπουλο. Ψήνουμε για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να
πάρει καλό χρώμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και στο ίδιο τηγάνι, χωρίς να το πλύνουμε,
σοτάρουμε το κρεμμύδι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις «γυαλίσει», προσθέτουμε τον
πελτέ, τη ζάχαρη, τον βασιλικό, πιπέρι και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε τον
συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, τον ζωμό λαχανικών, το χυλοπιτάκι και το κοτόπουλο.
Μόλις πάρουν μία βράση, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 8-10 λεπτά (συμπληρώνουμε
με λίγο ακόμα ζωμό αν χρειαστεί).
Πηγή: tovima.gr
Δημοσίευση σχολίου