ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΚΙΑ, ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ!




Ατομικές μπουγάτσες Θεσσαλονίκης με στεβια, η ζάχαρη
Υλικά:
1 συσκευασία φύλλο κρούστας
Για την κρέμα:
1 κιλό γάλα light
200 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
7 κ.σ στεβια η 1 φλ. ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κ.σ βούτυρο φρέσκο ανάλατο,  για την κρέμα
150 γρ. Μαργαρίνη λιωμένη
Πώς  την κάνουμε:
Βάζουμε τη μαργαρίνη να λιώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180'C βαθμούς αέρα.
Σε κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, την στεβια, τις βανίλιες και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά.
Ανοίγουμε τη συσκευασία με τα φύλλα. Παίρνουμε ένα φύλλο ρίχνουμε στο μισό μέρος βούτυρο,  επανωτιζουμε με το άλλο μισό. Ρίχνουμε και σε αυτό λίγο βούτυρο.
Τοποθετούμε στη στενή πλευρά μια γεμάτη κουταλιά σούπας κρέμα. Διπλωνουμε τα πλαϊνά και τυλίγουμε σε ρολό (οπως κάνουμε στους λαχανοντολμαδες) αλείφουμε με λίγο βούτυρο την άκρη να κολλήσει και τοποθετούμε σε ταψι πάνω σε χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε για 20' λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Μυστικά:
 Αν θέλετε πιο λεία την κρέμα βάλτε 10 γρ. κορν φλαουρ μαζί με το σιμιγδάλι.
Τέλεια φίλες και φίλοι!
Θα σας ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη






Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas