ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ & ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ & ΤΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ Η ΓΕΝΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ…



Δρ.Γιώργος Φίλης:
 “Δώσαμε στα Σκόπια ένα όλοκληρο Έθνος και ένα μισό Κράτος. Αυτό το οποίο κάναμε θα το βρουν μπροστά τους τα παιδιά μας “. Άστραψε και βρόντηξε ο καθηγητής της Σχολής Εθνικής Αμυνας (ΣΕΘΑ) Δρ. Γιώργος Φίλης χθες στον Αιμίλιο Λιάτσο στο Kontra


Κερκόπορτα η Συμφωνία των Πρεσπών

Προφανώς σήμερα δεν υπάρχει ζήτημα με τα Σκόπια, είπε ο καθηγητής, αλλά όταν δίνεις ολόκληρο Έθνος σε ένα πράγμα που δεν υπάρχει, το μόνο που κάναμε είναι να αποθρασύνουμε τους Τούρκους, γιατί αυτοί το διαβάσανε ότι στην Ελλάδα υπάρχει πολιτικό σύστημα το οποίο μπορεί να δώσει ανύπαρκτη ταυτότητα σε κάποιους τους οποίους σου ζητάνε το μισό σου κράτος.

Επίσης θύμισε ότι η τελευταία επίσκεψη στην Αθήνα πριν την Συμφωνία των Πρεσπών ήταν της κυρίας Μέρκελ. Προφανώς δεν θα έρθει κάποιος Σκοπιανός να καταλάβει την Θεσσαλονίκη, αλλά δημιουργεί Εθνος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν κερκόπορτα από μεγαλύτερη δύναμη για να δημιουργήσει πρόβλημα στην Ελλάδα σε συγκεκριμένες συνθήκες και καταστάσεις. Ενας συνδυασμός δυνάμεων μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην Ελλάδα. Το ίδιο έγινε με την συμφωνία με την Αλβανία για τις θαλάσσιες ζώνες ώστε να μπουν στο ΝΑΤΟ και μόλις μπήκαν μας γράφουν
Δρ.Γιώργος Φίλης: Κερκόπορτα η Συμφωνία των Πρεσπών -Η Τούρκία κάνει αβλαβείς διελεύσεις στην Μύκονο.
Οι Τούρκοι έφτασαν να κάνουν αβλαβείς Διελεύσεις στην Μύκονο.
Η Τουρκία ήθελε να πάρει νησί από την επομένη της Συνθήκης της Λωζάνης και αυτό θέλουν τώρα και οι πανισλαμιστές νεοθωμανοί. Η στρατηγική της Τουρκίας στο Αιγαίο σε πρώτη φάση είναι περικυκλώσει αρχικών με υφαλοκρηπίδα, μειωμένα κυριαρχικά δικαιώματα και μειωμένη Εθνική Κυριαρχία στο ανατολικό Αιγαίο, να δορυφοροποιήσει και να κάνει αποικία την Κύπρο και σε μια δεύτερη φάση όταν θεωρήσει ότι είναι ο καιρός να προχωρήσει και σε περαιτέρω  κινήσεις.
Ο Ερντογάν θέλει να προσπαθήσει να αλλάξει τα σύνορα, δεν σημαίνει ότι μπορεί, αλλά το επιδιώκει!

Προφανώς σήμερα δεν υπάρχει ζήτημα με τα Σκόπια, είπε ο καθηγητής, δεν κινδυνεύουμε από ένα Σκοπιανό, αλλά όταν δίνεις ολόκληρο Έθνος σε ένα πράγμα που δεν υπάρχει, το μόνο που κάναμε είναι να αποθρασύνουμε τους Τούρκους, γιατί αυτό το διαβάσανε ότι στην Ελλάδα υπάρχει πολιτικό σύστημα το οποίο μπορεί να δώσει ανύπαρκτη ταυτότητα σε κάποιους τους οποίους σου ζητάνε το μισό σου κράτος.





Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas