ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ ΤΟΥ«Kemal Reis».



Φωτογραφία – ντοκουμέντο: Η ζημιά στο «Kemal Reis» από τη σύγκρουση με τη φρεγάτα Λήμνος

Φωτογραφία ντοκουμέντο από την πρόσκρουση του «Kemal Reis» με την φρεγάτα «Λήμνος» φέρνει στο φως η εφημερίδα «Καθημερινή».

Η φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα η Καθημερινή προέρχεται από τη δεξιά πρυμναία πλευρά της τουρκικής φρεγάτας τύπου ΜΕΚΟ, ο κυβερνήτης της οποίας προσπάθησε να προσπεράσει και να τη φέρει σε θέση εμποδίου προς την ελληνική φρεγάτα τύπου «S».

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Τούρκος κυβερνήτης προχώρησε, πρακτικά, σε μια κίνηση η οποία είναι συχνή στο Αιγαίο ανάμεσα σε τουρκικές ακταιωρούς και κανονιοφόρους του Πολεμικού Ναυτικού, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση ο όγκος της φρεγάτας δεν βοηθούσε.

Ο ελιγμός του ήταν ανεπαρκής και λανθασμένα υπολογισμένος, με αποτέλεσμα η πλώρη της φρεγάτας «Λήμνος» να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο «Kemal Reis».

Ο κυβερνήτης της «Λήμνος» βλέποντας το «Kemal Reis» να προσεγγίζει με ταχύτητα από τα αριστερά, έδωσε εντολή για συνέχιση της ευθείας πορείας, με αποτέλεσμα η πλώρη της φρεγάτας του Π.Ν. να καρφωθεί στο δεξί πρυμναίο τμήμα του τουρκικού πολεμικού.

Δείτε την φωτογραφία - ντοκουμέντο



Πηγή: newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas