ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ Η ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕΣΩ ΤΡΑΜΠ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !



Παρέμβαση στα ελληνοτουρκικά πραγματοποίησε χθες το βράδυ ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τηλεφώνησε τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και στον Τούρκο πρόεδρο.

 

Αυτό που όμως έγινε γνωστό σήμερα είναι ότι ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε και δέυτερη φορά τον Κ.Μητσοτάκη στο οποίο ουσιαστικά του μετέφερε ένα "τελεσίγραφο" μετά την συνομιλία του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν το οποίο απλά ήταν ότι ή θα συμβιβαστεί ή θα οδηγηθεί σε κρίση που μπορεί φτάσει ακόμα και την θερμή εμπλοκή.

 

Στο επίκεντρο των συζητήσεων, όπως έγινε γνωστό ήδη από το πρώτο τηλεφώνημα, βρέθηκε η ένταση αλλά και πως θα μπορούσε να γίνει η αποκλιμάκωση της, μεταξύ των δύο πλευρών.

 

Αρχικά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην νοτιοανατολική Μεσόγειο και έπειτα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

Αργότερα, και όπως έγινε γνωστό σήμερα, ο κ. Τραμπ πραγματοποίησε και δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μητσοτάκη μετά και το τηλεφώνημά του προς τον Τούρκο πρόεδρο το οποίο έκρινε αναγκαίο ώστε να προειδοποιήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό.


Πηγή: pronews.gr

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas