Από τα αγαπημένα και
ανάλαφρα γλυκά
Υλικά
Για τη
ζεστή κρέμα
3 ποτήρια γάλα
5 κ.τ.σ. γεμάτες κορν
φλάουρ
3 κ.τ.σ. ζάχαρη
3 βανίλιες
Για την
κρύα κρέμα
1 βούτυρο
2 αυγά
2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη
Για τη
σαντιγί
250 ml κρέμα γάλακτος
(35%)
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλιά γλυκού
εσάνς βανίλιας
Για τη
ζύμη
4 φύλλα σφολιάτας
εμπορίου ψημένα ή παρασκευάστε σπιτική ζύμη σφολιάτας
Εκτέλεση
Για τη
ζεστή κρέμα
Βράζετε σε χαμηλή φωτιά
όλα τα υλικά (εκτός από τις βανίλιες) και αφού κρυώσει αυτή η κρέμα ρίχνετε τις
3 βανίλιες και ανακατεύετε.
Το μυστικό είναι η
κρέμα να βγει πολύ σφικτή, αφού κρυώσει.
Για την κρύα
κρέμα
Χτυπάτε το βούτυρο μαζί
με τα 2 αυγά και 2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη στο μίξερ και αφού χτυπήσετε καλά,
προσθέτετε τη ζεστή κρέμα (αφού έχει κρυώσει) κατόπιν ανακατεύετε πολύ καλά να
γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.
Για τη
σαντιγί
Έπειτα στο μίξερ για τη
σαντιγί προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος μαζί με ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες
χτυπάτε μέχρι να αποκτήσει μία κρεμώδης υφή.
Χωρίζετε κατά μήκος τα
φύλλα σφολιάτας στη μέση και στρώνετε - σφολιάτα -κρέμα - σφολιάτα - κρέμα-
σφολιάτα- σαντιγί και πασπαλίζετε με τριμμένα μπισκότα και κανέλα.
Το μυστικό σε αυτό το
γλυκό είναι, να βγει σφικτή η κρέμα και για να μην σας μαλακώσουν τα ψημένα
φύλλα σφολιάτας, στρώνετε λίγες ώρες πριν σερβίρετε τις κρύες κρέμες και
σαντιγί.
Την επόμενη μέρα το
γλυκό εξακολουθεί και είναι τέλειο απλά μαλακώνουν αρκετά τα μπισκότα.
Πηγή: newsbeast.gr
Δημοσίευση σχολίου