ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΚΥΛΟΥ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ , ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΙΣΤΟ ΜΑΣ ΦΙΛΟ,ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ!



 Σήμερα 26 Αυγούστου γιορτάζουμε την Παγκόσμια ημέρα Σκύλου.
Στον πιστό αυτό φίλο του Ανθρώπου , που μας μαθαίνει τι θα πει να δίνει απλόχερα, ανόθευτα, ανυπόκριτα  , αυθεντικά & γνήσια , την ΑΓΑΠΗ του!
Ας ευαισθητοποιηθούμε γιατί σήμερα δεν είναι μέρα γιορτής, σήμερα είναι ημέρα σκέψης και προβληματισμού.
Καθημερινά  βλέπουμε & διαβάζουμε  χιλιάδες περιπτώσεις κακοποίησης αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων.
Καθημερινά εκατοντάδες  σκυλιά σκοτώνονται ή πωλούνται παράνομα.

Χρησιμοποιούνται  σαν πειραματόζωα και υποφέρουνκαι σε μερικές χώρες τα τρώνε όπως εμείς το αρνάκι στο φούρνο!

Καθημερινά ο πληθυσμός τους ελαττώνεται….



Λίγα λόγια για την οριοθέτηση της Παγκόσμιας γιορτής του ΣΚΥΛΟΥ:
Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1931 σ’ ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία,  σαν  ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση του κοινού και των ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και συμπεριέλαβε όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, ο οποίος έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία σαν προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

Η 26η Αυγούστου ορίστηκε  σαν  η ημερομηνία που θα θυμίζει σε όλους και κυρίως σε όσους έχουν συνείδηση πως μπορεί ο άνθρωπος πριν από αιώνες να εξημέρωσε τον σκύλο ...αλλά ο σκύλος κάθε μέρα συνεχίζει να εξημερώνει ολόκληρη την Ανθρωπότητα!

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου ουσιαστικά τιμά τον τετράποδο μαχητή και φίλο μας δίνοντας την ευκαιρία σε όσους δεν γνωρίζουν, να ενημερωθούν και να πληροφορηθούν πως & γιατί φτάσαμε να στον 21ο αιώνα να "γιορτάζουμε" αυτά τα ξεχωριστά ζώα.

Στο πέρας του χρόνου, στην Ιστορία, στην Μυθολογία, στο μακρινό και πρόσφατο παρελθόν, αν ανατρέξουμε θα δούμε πως ο σκύλος κυριολεκτικά δίνει μαθήματα ζωής και σώζει με τον ένα ή άλλο τρόπο τους ανθρώπους και πως τελικά καταφέρνει να γίνεται ο άδολος πιστός ακόλουθος του πιο άγριου ζώου που είναι ο άνθρωπος.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως πλην των υπολοίπων και των αυτονόητων καθημερινά ολοένα και περισσότερο, πλήθος κόσμου δρα, λειτουργεί, διαδηλώνει, συσπειρώνεται και ενεργοποιείται για την προστασία των σκύλων - δεσποζόμενων & αδέσποτων!


Ο φιλοζωικός κόσμος απέδειξε πρόσφατα στην Ελλάδα πως ένας σκύλος μπορεί να γίνει η αφορμή και η αιτία ακόμη και νόμοι να αλλάξουν ...που ευτυχώς πλέον αλλάζουν προς όφελος των ζώων.

Ο Σκύλος είναι αυτός που θα σε βγάλει από την την ρουτίνα της καθημερινότητας, είναι αυτός που θα σε συντροφεύει για όσο ζει, αυτός που θα μάθει την υπευθυνότητα στα παιδιά σου, θα σε βγάλει από τη μιζέρια σου, θα σου ξεριζώσει την μελαγχολία και την κατάθλιψη , θα σου διδάξει την πραγματική αγάπη, θα σε αναγκάσει επιτέλους να σηκωθείς και να περπατήσεις, εσένα που είσαι συνεχώς στο διαμέρισμά σου,
 θα είναι αυτός που θα σου κουνάει την ουρά και θα σε φιλάει όταν θα είσαι μονάχος πια, αυτός ο μοναδικός που δεν θα φύγει ποτέ από το πλάι σου!

Ο Σκύλος φτιάχτηκε για να μάθει ο Άνθρωπος τι σημαίνει η λέξη ΑΓΑΠΗ!



Τα πιο όμορφα ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ:
Άλλα διδακτικά κι άλλα με χιούμορ.
Όλα όμως έξυπνα και δοσμένα με σοφία σε ιδιαίτερες στιγμές.

Σας τα παραθέτουμε κι ελπίζουμε να χαμογελάσετε, όπως χαμογελάσαμε κι εμείς διαβάζοντάς τα.



"Οι σκύλοι δεν είναι ολόκληρη η ζωή μας, αλλά κάνουν την ζωή μας ολοκληρη"
 Roger A. Caras

"Τα χρήματα δεν μπορούν να σου αγοράσουν έναν υπέροχο σκύλο, αλλά η αγάπη αρκεί για να τον κάνει να κουνάει την ουρά του."
 Kinky Friedman

"Έχω κι εγώ έναν σκύλο. Τον φωνάζουμε Αίγυπτο! Επειδή αφήνει σε κάθε δωμάτιο κι από μία πυραμίδα."
 Rodney Dangerfield
"Αν πάρεις έναν αδέσποτο και πεινασμένο σκύλο και να τον περιποιηθείς, δεν θα σε δαγκώσει ποτέ. Αυτή είναι η κύρια διαφορά ανάμεσα σε ένα σκύλο και τον άνθρωπο."
Mark Twain

"Ο σκύλος είναι το μόνο πράγμα στην γη, που σ’ αγαπάει περισσότερο απ’ ότι αγαπάς εσύ τον εαυτό σου."
 Josh Billings

"Να παρηγορηθείς μικρό σκυλί, διότι εσύ θα έχεις στην Aνάσταση μια χρυσή ουρά!"
 Martin Luther


"Κάθε φορά που νιώθω πως ανεβαίνω μ’ ακολουθεί ένα σκυλί που ονομάζεται 'Εγώ'!"
Friedrich Nietzsche

"Οι άνθρωποι διδάσκουν τα σκυλιά τους να κάθονται, είναι ένα τέχνασμα. Εγώ κάθομαι όλη μου τη ζωή, και κανένας σκύλος δεν με έχει κοιτάξει με θαυμασμό θεωρώντας πως πρόκειται για τέχνασμα!" Mitch Hedberg

"Όσο περισσότερο γνωρίζω τους ανθρώπους, τόσο περισσότερο αγαπάω τους σκύλους!"
Charles de Gaulle

"Όταν ένα παιδί είναι κλειδωμένο στο μπάνιο και το νερό τρέχει κι αυτό σου λέει πως δεν κάνει τίποτα, αλλά ο σκύλος γαβγίζει... τότε κάλεσε την Άμεση Δράση."
 Erma Bombeck


"Ο μέσος σκύλος είναι καλύτερο άτομο από ό, τι το μέσο άτομο."Andy Rooney

"Εάν ένα σκυλί δεν σε πλησιάσει, αφού σ' έχει κοιτάξει στα μάτια, τότε θα πρέπει να πας σπίτι και να εξετάσεις τη συνείδησή σου." Woodrow Wilson

"Οι σκύλοι μιλάνε, αλλά μόνο σε αυτούς που ξέρουν να ακούν!" Orhan Pamuk

"Για το σκύλο του, ο κάθε άνθρωπος είναι ο Ναπολέοντας, εξ ου και η διαρκής δημοτικότητα των σκύλων."
 Aldous Huxley

"Τα παιδιά στη ηλικία των δύο και τριών ετών είναι προικισμένα με εξαιρετική δύναμη. Μπορούν να σηκώσουν έναν σκύλο δύο φορές το βάρος τους και να τον πετάξουν μέσα στην μπανιέρα."
 Erma Bombeck








"Τι σκύλος είναι αυτός που έχω! το αγαπημένο του κόκαλο βρίσκεται μέσα στον βραχίονά μου."
 Rodney Dangerfield

"Ο σκύλος που περιφέρεται βρίσκει κόκαλο!"
Golda Meir

"Κανείς δεν εκτιμά τόσο την ιδιαίτερη ιδιοφυΐα της συνομιλίας μαζί σου, όσο ο σκύλος!"
Christopher Morley 


"Η μεγαλύτερη απόλαυση στην παρουσία ενός σκύλου είναι ότι μαζί του μπορείς να γίνεις εντελώς ανόητος κι όχι μόνο δεν θα σε επιπλήξει, αλλά θα κάνει κι αυτός τον ανόητο."
 Samuel Butler

"Αγάπη είναι το συναίσθημα που αισθάνεται μια γυναίκα πάντα για το κανίς της και μερικές φορές για έναν άντρα."


 George Jean Nathan




"Πόρτα είναι αυτό στο οποίο ένα σκυλί είναι μονίμως στη λάθος πλευρά." Ogden Nash

"Ο σύζυγός μου και εγώ πρόκειται είτε να αγοράσουμε ένα σκυλί ή να κάνουμε ένα παιδί. Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε αν θέλουμε να καταστρέψουμε το χαλί μας ή τις ζωές μας."
 Rita Rudner

"Μην εκλάβεις το θαυμασμό του σκύλου σου ως πειστική απόδειξη πως είσαι υπέροχος!"
 Ann Landers

"Είμαι λάτρης των χοίρων. Τα σκυλιά μας κοιτάζουν με θαυμασμό. Οι γάτες με περιφρόνηση. Τα γουρούνια μας αντιμετωπίζουν ως ίσους. " Winston Churchill

"Αν δεν υπάρχουν σκύλοι στον Παράδεισο, τότε όταν πεθάνω θέλω να πάω εκεί που έχουν πάει!"
 Will Rogers 


"Όλη του τη ζωή, προσπάθησε να είναι καλός άνθρωπος. Πολλές φορές. Όμως, απέτυχε.
Άλλωστε ήταν μόνο άνθρωπος. Δεν ήταν σκύλος."
 Charles M. Schulz


"Οι σκύλοι είναι ο σύνδεσμός μας με τον παράδεισο. Δεν ξέρουν κακό ή ζήλια ή δυσαρέσκεια. Το να κάθεσαι μ’ έναν σκύλο στην πλαγιά ενός λόφου ένα ηλιόλουστο απόγευμα είναι σαν να έχεις επιστρέψει στην στην Εδέμ, όπου η απραξία δεν ήταν βαρετή, ήταν ειρήνη!" Milan Kundera



Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas