Κεφτεδάκια με
λάχανο
Από την Καλή Καλογήρου
Υλικά
1 μικρό λάχανο
ψιλοκομμένο
1/2 κιλό κιμά από άπαχο
κρέας μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας
κοφτές ρύζι “νυχάκι”
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1/2 ματσάκι μαϊντανό
ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
κόκκινο πιπέρι γλυκό ή
καυτό και σουμάκι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε το λάχανο με
δύο ποτήρια νερό και λίγο αλάτι να βράσει 25 λεπτά για να μελώσει. Ζυμώνουμε
τον κιμά με το κρεμμύδι, το ρύζι, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Κάνουμε μικρά
κεφτεδάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το λάχανο. Όταν βράσουν και
χυλώσουν περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και σερβίρουμε το φαγητό μας
γαρνιρισμένο με κόκκινο πιπέρι γλυκό ή καυτό και σουμάκι.
Καλή όρεξη!
Πηγή: irafina.gr
Δημοσίευση σχολίου