Η ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ!




Η  εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση της Ελληνίδας Χορεύτριας-χορογράφου Χριστιάνας Στεφάνου,  συνοδεύεται από ένα εξίσου εντυπωσιακό βιογραφικό…

Μία διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα στον χώρο του κλασικού μπαλέτου, η πρώην διευθύντρια μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Αθήνα, η Χριστιάνα Στεφάνου, αναλαμβάνει από την 1η Αυγούστου τη διεύθυνση της Ακαδημίας Μπαλέτου της ξακουστής Κρατικής Όπερας της Βιέννης.

Το όραμά της είναι να προσφέρει την κορυφαία εκπαίδευση χορού στην Ακαδημία Μπαλέτου της Κρατικής Όπερας της Βιέννης. Μάλιστα προκειμένου να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, οι μαθητές θα πρέπει να μπορούν να εργάζονται σε ένα ασφαλές, δημιουργικό και άκρως επαγγελματικό περιβάλλον, τόνισε σε πρώτες δηλώσεις της η Χριστιάνα Στεφάνου.
Το νέο γενικό σχέδιο για την Ακαδημία Μπαλέτου της Κρατικής Όπερας της Βιέννης είναι έτοιμο, και αφότου η ειδική επιτροπή — που είχε συσταθεί μετά τις κατηγορίες κατά του Ιδρύματος για απαράδεκτες πρακτικές απέναντι σε μαθητές — παρουσίασε την τελική έκθεσή της, είναι πλέον διαθέσιμο το μελλοντικό πρόγραμμα για την Ακαδημία που καλείται πλέον να υλοποιήσει από την 1η Αυγούστου ως διευθύντρια της η διακεκριμένη Ελληνίδα.

Το κόστος των νέων υποδομών υπολογίζεται σε 882.000 ευρώ, το οποίο κατανέμεται σε πέντε χρόνια, ενώ το αυξημένο κόστος για το εκπαιδευτικό, ιατρικό και θεραπευτικό προσωπικό εκτιμάται σε 862.000 ευρώ.

Ποια είναι η Χριστιάνα Στεφάνου;
(Χορεύτρια, Χορογράφος)…

Η Χριστιάνα Στεφάνου, η οποία διετέλεσε διευθύντρια μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής την περίοδο 2011-2012, είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Κρατικής Ακαδημίας του Μονάχου, όπου εργάστηκε ως σολίστ στο μπαλέτο της φημισμένης Όπερας της βαυαρικής πρωτεύουσας. Εκεί είχε την ευκαιρία να ερμηνεύσει πρωταγωνιστικούς ρόλους σημαντικών χορογράφων, αλλά και να εμφανιστεί σχεδόν σε όλον τον κόσμο, συμμετέχοντας σε περιοδείες του μπαλέτου αυτού σε Ρωσία, ΗΠΑ, Κίνα, Ουκρανία, Ελβετία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Πολωνία κ.α.
Έχει διδάξει σε σημαντικά συγκροτήματα χορού, όπως το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας, το Μπαλέτο της Βαυαρίας, το Μπαλέτο της Στουτγάρδης, το Μπαλέτο του Κρατικού Θεάτρου της Καρλσρούης και το Μπαλέτο της Όπερας της Ρώμης.
Εργάστηκε  σαν  καθηγήτρια στην Επαγγελματική Σχολή Χορού της ΕΛΣ και στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης, υπήρξε μέλος της Επιτροπής Κρατικών Βραβείων Χορού, ενώ παράλληλα είναι πολύγλωσση, καθώς, πέρα από την ελληνική, μιλάει την αγγλική, τη γερμανική, την ιταλική, τη γαλλική και τη βουλγαρική γλώσσα.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Είναι πτυχιούχος της Ανώτατης Κρατικής Ακαδημίας του Μονάχου και σολίστ του μπαλέτου της Κρατικής Όπερας της Βαυαρίας στο Μόναχο, όπου, μεταξύ άλλων, ερμήνευσε ρόλους σημαντικών χορογράφων στα μπαλέτα Ζιζέλ [Giselle] (Ράιτ/Αντάμ), Η κυρία με τις καμέλιες [Lady of the camellias] (Νοϊμάγιερ/Σοπέν) και Ο Καρυοθραύστης (Νοϊμάγιερ/Τσαϊκόφσκι), Συμφωνία σε Ντο [Symphony in C] (Μπαλανσίν/Μπιζέ) κ.ά. Συμμετείχε σε περιοδείες του μπαλέτου αυτού σε Ρωσία, ΗΠΑ, Κίνα, Ουκρανία, Ελβετία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Πολωνία κ.α. Συνεργάστηκε με κορυφαίους καθηγητές χορού, όπως οι Όλγκα Λεπετσίνσκαγια, Μαριούς Λιέπα, Αλεξάντρε Προκόφιεφ, Βαλντίνα Σαβίνα κ.ά. Συνεργάστηκε με κορυφαίους χορογράφους, όπως οι: Τζον Νοϊμάγιερ, Πέτερ Ράιτ, Ρέι Μπάρρα, Ματς Εκ, Γουίλλιαμ Φόρσαϊθ, Μωρίς Μπεζάρ, Τουίλα Θαρπ, Γίρζι Κίλιαν, Λουτσίντα Τσάιλντς κ.ά. Χόρεψε, επίσης, χορογραφίες των Φρέντερικ Άστον, Τζον Κράνκο, Άουγκουστ Μπουρνονβίλ κ.ά. Έχει διδάξει σε σημαντικά συγκροτήματα χορού, όπως το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας, το Μπαλέτο της Βαυαρίας, το Μπαλέτο της Στουτγάρδης, το Μπαλέτο του Κρατικού Θεάτρου της Καρλσρούης και το Μπαλέτο της Όπερας της Ρώμης. Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Κρατικών Βραβείων Χορού. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγήτρια στην Επαγγελματική Σχολή Χορού της ΕΛΣ και στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης. Την περίοδο 2010/11 διετέλεσε διευθύντρια μπαλέτου της ΕΛΣ.

Η αρχική μου σελίδα στο  ανανεωμένο, γρήγορο , Λογοτεχνικό περιβόλι!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas