ΜΗΛΟΠΙΤΑ : ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΕΤΕ;






Υλικά

250 γρ.βούτυρο
4 ποτήρια αλεύρι τον 200 ml
1 ποτήρι ζάχαρη
1 αβγό
1 baking powder
1 βανίλια
1 φλιτζάνι φρέσκα κρέμα
τριμμένη φλούδα ενός λεμονιού

Για την κρέμα

1,5 κλ.μήλα
200 ζάχαρη
σταφίδες κατά προτίμηση
ένα κουταλάκι κανέλα

Προετοιμασία

Βάζετε όλα τα υλικά για την ζύμη σε ένα μπολ και ανακατώνεται με το μίξερ. Δεν πρέπει να ανακατώνεται πολύ ώρα μόνο μέχρι να ενωθούν τα υλικά για να μην γίνει η ζύμη σας λαστιχένια. Αφήνετε την ζύμη στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την γέμιση.

Για την γέμιση

Τρίβετε τα μήλα στο χονδρό τρίφτη, προσθέτετε την ζάχαρη, τις σταφίδες και την κανέλα και τα τσιγαρίζετε για 10 λεπτά.

Ανοίγετε την μισή ζύμη βάζοντας από κάτω αλεύρι για να μην σας κολλήσει, σε πάχος 3-4 mm. και βάζετε το ζυμάρι σε μεγάλο ταψί. Από πάνω βάζετε τα μήλα, εγώ βάζο τα μήλα ζεστά και περιμένω να κρυώσουν. Μην ανησυχείτε αν έχει πολύ χυμό κατά την διάρκεια του ψησίματος θα απορροφηθεί. Από πάνω βάζετε το άλλο ζυμάρι και ψήνεται σε προθερμαίνω φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Πηγή και  ΦΩΤΟ  συνταγής από mirodieskainostimies.









Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas