ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ!



Η αυτοβελτίωση πρέπει να αποτελεί ζητούμενο για κάθε άνθρωπο. Είναι σημαντικό να προσπαθεί κανείς να βελτιώνεται στη διάρκεια της ζωής του.
 Ακολουθούν 5 σύντομα και απλά μαθήματα ζωής με στόχο την πολυπόθητη αυτοβελτίωση,

1. Μόνο εσείς μπορείτε να εξασφαλίσετε την προσωπική σας ευτυχία. Η διαμόρφωση της καθημερινότητας είναι μια αυστηρά προσωπική διαδικασία. Η ευτυχία και η θλίψη είναι έννοιες εντελώς υποκειμενικές. Ασφαλώς, το κάθε άτομο θέτει διαφορετικούς στόχους, αναπτύσσει μοναδικά “θέλω” και μέσω των πράξεών του φτάνει, είτε με γρήγορους είτε με αργούς ρυθμούς, στην υλοποίησή τους. Μην εναποθέτετε εξ ολοκλήρου τις ελπίδες σας σε άλλους. Ειδάλλως, θα καταλήξετε να ζείτε τις δικές τους ζωές, με απωθημένα να κατακερματίζουν τον υποσυνείδητο κόσμο σας. Να θυμάστε πάντα ως πρωταρχικό μάθημα ζωής: Εσείς είστε οι κύριοι του εαυτού σας και η ύπαρξή σας είναι αυτόφωτη.

2. Μπορείτε να καταφέρετε πολλά περισσότερα από όσα φαντάζεστε! Κάθε αυθύπαρκτη προσωπικότητα χρειάζεται να διαθέτει την αρετή της αυτογνωσίας, που αποκτάται μέσω μιας διαδικασίας η οποία φαντάζει κοπιώδης στην πραγμάτωσή της. Αυτογνωσία σημαίνει να έχει κάποιος συνειδητή γνώση όχι μόνο για τις δυνατότητές του αλλά και για τα τρωτά του σημεία. Κάπως έτσι μαθαίνει να χτίζει τα όριά του. Αναμφίβολα, κρύβετε έναν μικρό θεό μέσα σας και ίσως να μην σας έχει δοθεί η ευκαιρία να διαπιστώσετε την μέγιστη δύναμή σας. Σε καμιά περίπτωση μη φοβάστε να ξεπεράσετε τα όριά σας. Θα νιώσετε πραγματικά έκπληκτοι και περήφανοι!

3. Οι αποτυχίες και οι εαφαλμένες επιλογές αποτελούν μαθήματα ζωής.
 Μη λυπάστε γι’ αυτές! Οι άσχημες στιγμές είναι συνήθως περισσότερες από τις ευχάριστες. Αυτό ίσως είναι μια καλή αφορμή, για να εκτιμά κανείς τις καλοτυχίες που παρουσιάζονται, μια και η κάθε στιγμή, καλή ή κακή, είναι μεταβλητή. Φανταστείτε μια ζωή που όλα θα γίνονταν σύμφωνα με τις επιθυμίες σας. Όταν, όμως, κάτι δεν βαδίζει όπως το περιμέναμε, έχουμε την τάση να βυθιζόμαστε στην ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία. Ωστόσο, οι αποτυχίες και τα εκάστοτε εμπόδια λειτουργούν ως πολύτιμες πηγές εμπειρίας και, συνάμα, αυτοβελτίωσης, αρκεί να μην παρακάμπτονται.

4. Και, φυσικά, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.
 Αρκετά κλισέ φράση αλλά πόσοι από εμάς είμαστε σε θέση να την εφαρμόσουμε; Ζούμε σε έναν εγωιστικό κόσμο, όπου προκειμένου να πετύχουμε τον σκοπό μας είμαστε ικανοί να κάνουμε τα πάντα. Όμως, εάν καταφέρουμε εν τέλει να κάνουμε κάτι “κτήμα” μας, παύουμε να προσπαθούμε και να διεκδικούμε. Σίγουρα, απαιτείται καθημερινός αγώνας, ώστε να διατηρήσουμε κάτι ζωντανό και αλώβητο, αλλά και να δείχνουμε ευγνωμοσύνη για τα όσα έχουμε. Το μέλλον φαντάζει απρόβλεπτο και κανείς δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει.

5. Να επιλέγετε και όχι να σας επιλέγουν.
 Στη ζωή σας εσείς οι ίδιοι είστε οι πρωταγωνιστές και αυτοί που κατά βάση ορίζετε την πορεία σας. Καθημερινά σας δίνεται η ευκαιρία να συναναστραφείτε με πλήθος ατόμων, που όλοι τους λίγο πολύ διαδραματίζουν κάποιον ρόλο. Άλλοι είναι πρότυπα προς μίμηση και άλλοι πρότυπα προς αποφυγή. Ο άνθρωπος που έχει αυτοσεβασμό ποτέ δεν γίνεται έρμαιο και παθητικός αποδέκτης ποικίλων συγκυριών. Το καλύτερο είναι, όντας γόνιμος παρατηρητής, να δανείζεται και να επεξεργάζεται στοιχεία,ταιριαστά με την ιδιοσυγκρασία του, που παράλληλα συμβάλλουν στη σφυρηλάτηση του πνεύματός του.




Η αρχική μου σελίδα στο  ανανεωμένο, γρήγορο , Λογοτεχνικό περιβόλι!

Πηγή: flowmagazine.gr

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas