ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ ΣΟΥ!





Δυνάμωσε τους πνεύμονες με αυτή την άσκηση του ενός λεπτού
Ελένη Καραγιάννη

Τώρα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να έχουμε γερούς πνεύμονες


Είναι πάντα... χρήσιμο να έχει κανείς δυνατούς και γερούς πνεύμονες -εξάλλου είναι το όργανο που εξασφαλίζει σε όλο το σώμα ό,τι πιο πολύτιμο, το οξυγόνο! Ωστόσο, η πανδημία του κορονοϊού που συχνά πλήττει το συγκεκριμένο όργανο, μας υπενθύμισε πόσο πολύ χρειαζόμαστε γερούς πνεύμονες. Ίσως λοιπόν ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι γι' αυτό και μάλιστα άμεσα! Το ζητούμενο είναι να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη χωρητικότητα τους πνεύμονες, αφού όσο περισσότερο οξυγόνο μπορούν να χωρέσουν τόσο περισσότερο θα προμηθεύσουν και στα άλλα ζωτικά όργανα, μέσω της κυκλοφορίας του αίματος. Αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί με διάφορες ασκήσεις, όπως η αερόβια γυμναστική, και με πολλές τεχνικές -και φυσικά με τη διακοπή του καπνίσματος. Εμείς, σου προτείνουμε μια απλή αλλά πολύ αποτελεσματική τεχνική για να αποκτήσεις πιο γερούς πνεύμονες χωρίς να κουραστείς καθόλου!
Πώς να κάνεις την άσκηση για γερούς πνεύμονες


Η συγκεκριμένη άσκηση είναι εξαιρετικά απλή και μπορείς να την κάνεις οποιαδήποτε ώρα όπου κι αν βρίσκεσαι -είτε κάνεις ένα διάλειμμα από τη δουλειά σου είτε είσαι στη στάση περιμένοντας το λεωφορείο. Ο στόχος είναι να κρατήσεις τον αέρα μέσα στους πνεύμονες για περισσότερο χρόνο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ακολουθήσεις αυτά τα τέσσερα βήματα:

Στάσου όρθια με το κορμί ίσιο. Παρεμπιπτόντως, η διατήρηση της σωστής στάσης σώματος αρκεί από μόνη της για να βελτιωθεί η λειτουργικότητα των πνευμόνων.

Πάρε μια βαθιά εισπνοή από τη μύτη. Όχι όμως απερίσκεπτα -όπως κάνουμε συνήθως όταν εισπνέουμε. Φρόντισε να είναι αργή και ελεγχόμενη και να νιώθεις τον αέρα καθώς εισέρχεται στο σώμα σου.

Πίεσε απαλά τα χείλη σου -σαν να στέλνεις ένα φιλί αλλά "παγώνεις" τη στιγμή που τα χείλη ίσα ίσα ακουμπούν μεταξύ τους.

Άφησε τον αέρα να βγει από τα χείλη σου πολύ αργά. Πρέπει να η εκπνοή να διαρκέσει το διπλάσιο χρόνο από την εισπνοή. Για να βεβαιωθείς ότι κάνεις την άσκηση όσο αργά χρειάζεται, θα μπορούσες -τις πρώτες φορές τουλάχιστον- να χρησιμοποιείς ένα χρονόμετρο. Έτσι, θα είσαι σίγουρη ότι διατηρείς τον σωστό ρυθμό τόσο στην εισπνοή όσο και στην εκπνοή. Δοκίμασε να εισπνέεις σε πέντε χρόνους (δευτερόλεπτα) και να εκπνέεις σε δέκα.

Μας ευχαριστείς αργότερα!
Η κεντρική σελίδα μου στο νέο- ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ μου ΜΠΛΟΚ:
                                                     Πηγή:madamefigaro.gr

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas